Communicatie & PR vrijwilliger

PR- en communicatievrijwilliger afdeling Midden-Brabant

Dementie raakt steeds meer mensen: 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Met 48 regionale afdelingen, 3.650 vrijwilligers en 22.000 collectanten is Alzheimer Nederland altijd in de buurt. Samen met donateurs en andere betrokkenen werken we aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Als PR- en communicatievrijwilliger bij afdeling Midden-Brabant ben je van onschatbare waarde voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Wat houdt de functie in?

Afdeling Midden-Brabant behartigt de belangen van mensen met dementie en hun naasten. In de regio zijn vier Alzheimer Cafés actief. Als PR- en communicatievrijwilliger bij Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant maak je deel uit van de PR-werkgroep die de communicatie verzorgt. Samen houd je media en geïnteresseerden op de hoogte van onze activiteiten. Dit doe je via de website, onze andere online en offline kanalen, maar ook via de lokale pers en social media. Ook kun jij je creatieve ei kwijt in de communicatie via bijvoorbeeld onze digitale nieuwsbrief. Kortom: een functie waarin je de afdeling bekender maakt bij mensen met dementie.

De functie van PR- en communicatievrijwilliger vraagt ongeveer 2-4 uur per week.

Vaardigheden

  • Ben jij communicatief vaardig?
  • Heb je affiniteit met of een netwerk in de journalistiek en PR?
  • Weet je hoe je social media inzet om bekendheid te geven aan het Alzheimer Café?
  • Heb je kennis over online en offline communiceren?

Dan komen we graag met jou in contact.

De werkzaamheden

  • Contact onderhouden met lokale en regionale journalisten over de activiteiten.
  • Zorgen voor interessante content voor bezoekers van onze website.
  • Verzenden van persberichten en social media-updates over het Alzheimer Café.
  • Helpen bij de inhoud en opzet van de digitale nieuwsbrief en nieuwsflitsen voor vrijwilligers.
  • Actief meedenken over nieuw (beeld)materiaal.

Wat krijg je?

Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping en deskundigheidsbevordering. Daarnaast krijg je informatie via het Vrijwilligersplein van Alzheimer Nederland en zorgt de afdeling voor de vergoeding van reiskosten en andere gemaakte onkosten. Ook is er een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag waarop je andere vrijwilligers van Alzheimer Nederland ontmoet. Het vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op je cv en met het oog op mensen met dementie.

Reageren

Heb je interesse in deze functie? Laat het weten via mbrabant@alzheimervrijwilligers.nl. Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met Ben Janssen, bestuurslid PR en Communicatie, via 06-23889028 of b.janssen@alzheimervrijwilligers.nl.

Kijk voor meer informatie over vrijwilligers en Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant op www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-brabant of volg ons via Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn.

Deze pagina maakt deel uit van