Dansen met passie: bewegen op muziek, goed voor lichaam en geest

Dansen met passie

Dansen met passie is een laagdrempelige bijeenkomst voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenproblemen om te genieten van beweging, dans en muziek. In 2018 is er een eerste, succesvolle pilot geweest. Daarom zijn er ook in 2020 nieuwe dansuren.

Het dansconcept is een mogelijkheid voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenproblemen, om alleen of samen met hun mantelzorger, op een ontspannen manier samen tijd door te brengen. Het genieten van bewegen op muziek binnen de eigen mogelijkheden staat op de voorgrond. De groep wordt ondersteund door een aantal trouwe vrijwilligers.

Begeleiding

Mantelzorgers zijn bij elke bijeenkomst van harte welkom, maar wanneer dat niet haalbaar is, is het mogelijk om de deelnemer naar de locatie brengen, waar een van de vrijwilligers de begeleiding overneemt. Na afloop drinken alle deelnemers samen een kopje koffie of thee en praten ze na over het dansen. Zo kunnen er mooie, nieuwe contacten ontstaan.

Het concept is een mooie samenwerking tussen stichting Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant en Factorium. Om de doelgroep te kunnen benaderen, geeft de Dementie Vriendelijke Gemeenschap Goirle-Riel (DVG Goirle-Riel) ondersteuning. De bijeenkomsten vinden elke dinsdagochtend (met uitzondering van de schoolvakanties) van 11.00 tot 12.00 uur plaats in CC Jan van Besouw in Goirle.

Aanmelden

De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar is dinsdag 7 januari. Wil je meedoen, alleen of samen met je mantelzorger, vriend(in), buurman, buurvrouw, zus, broer, vader, moeder, kennis? Dat kan. De kosten zijn slechts € 3,- per deelnemer, inclusief een kopje koffie of thee na afloop.

Aanmelden kan bij Anke Baijens via e-mailadres labaijens@gmail.com.  Aanmelden is niet verplicht, geïnteresseerden kunnen ook op dinsdagochtend binnenlopen, waar ze door vrijwilligers worden ontvangen.

Meer informatie is op te vragen bij dementieconsulenten Vera Snels (v.snels@dewever.nl) en Mária Baijens (m.baijens@dewever.nl).

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door