De informatiestand van onze afdeling

Infostand
Infostand

Vanuit de afdeling Midden-Brabant van stichting Alzheimer Nederland geven wij op verschillende manieren voorlichting over dementie en vergeetachtigheid. Naast dat er een breed scala aan voorlichtingsmateriaal over dementie online beschikbaar is (klik hier), zetten wij ons als ook op andere manieren in. Zoals met onze infostand, die in 2019 op verschillende plekken in Midden-Brabant heeft gestaan.

De infostand wordt bemand door een aantal vrijwilligers die mensen informeren en inspireren op het gebied van Alzheimer en dementie. Vanuit de afdeling Midden-Brabant staan wij regelmatig met deze stands op bijeenkomsten, beurzen en andere evenementen. Maar we kunnen ook op aanvraag met de informatiestand naar uw workshops of bijeenkomsten toekomen.

Alzheimer Cafés

In december 2018 rapporteerden wij al eens over de activiteiten van de informatiestands in onze regio, maar ook in 2019 waren wij bijzonder actief. Zo was de infostand maandelijks bij iedere editie van onze Alzheimer Cafés in Heusden-Vlijmen, Oisterwijk-Moergestel, Tilburg en Waalwijk te vinden.

Daarnaast waren onze vrijwilligers met de informatie over dementie aanwezig bij toneelvoorstellingen en informatiebijeenkomsten, zoals bij De Nieuwe Vorst in Tilburg, in Tilliander in Oisterwijk, De Cammeleur in Dongen en het Sociaal Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen.

In en rondom de stad

Tijdens de Inspiratiedag Sfeermakers bij woonzorgcentrum Joannes Zwijsen en regiobijeenkomsten van de ABN-AMRO waren onze vrijwilligers ook aanwezig om bezoekers te informeren. Tot slot nog enkele andere voorbeelden: de infostand was ook te vinden bij KBO/SWO Berkel Enschot, tijdens Zilverbrein in Goirle, op de Seniorenbeurs in Tilburg, bij de opening van de Dementheek in Waalwijk en tijdens de collecte van Alzheimer Nederland in winkelcentrum Eikenbosch in Berkel-Enschot.

Hulde aan de vrijwilligers van de vier informatiestands die ertoe bijdragen dat er veel informatie beschikbaar is en wordt gedeeld met betrekking tot dementie.

Neem voor aanvragen of de mogelijkheden van een informatiestand contact op met ons secretariaat via mbrabant@alzheimer-nederland.nl.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door