Dementievriendelijk-certificaat voor Zorgboerderij Bella Vita en bibliotheek Goirle

Bella Vita
Bella Vita

Zorgboerderij Bella Vita heeft het certificaat van ‘Samen Dementievriendelijk’ ontvangen. Vrijwilligers volgden samen de training waarna ze van Ria Wijnen (voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant) het bijhorende certificaat uitgereikt hebben gekregen.

Tussen de dorpen Rijen en Dongen, een beetje verscholen achter de bomen ligt Zorgboerderij Bella Vita, onderdeel van de groep Elde/Maasduinen. Het complex bestaat uit een kinderopvang en een zorgboerderij voor mensen met dementie. Er is een grote ruimte voor koffie en de maaltijd, een loods om te klussen, veel dieren en een vijver om te vissen.

Training in de bibliotheek

Eind september werd er ook een training van Samen Dementievriendelijk gegeven in de bibliotheek in Goirle. In totaal waren er liefst 17 deelnemers, een erg mooi aantal. Een deel van hen werkte bij een van de deelnemende kapperszaken, de anderen waren burgers. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en filmpjes leerden zij meer over hoe je dementie bij iemand kunt herkennen en hoe je ernaar kunt handelen. Een apart kaartspel zorgde voor mooie gesprekken tussen de deelnemers van de training.

Wil je zelf ook een steentje bijdragen aan een dementievriendelijke maatschappij? Volg dan een gratis training van Samen Dementievriendelijk.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door