Dementievriendelijke regio Midden-Brabant: hoe staan we ervoor?

Vergeet mij nietje

Dementievriendelijkheid is van groot belang in Noord-Brabant. De provincie streeft ernaar dat in 2020 alle Brabantse gemeenten zijn aangesloten bij de beweging die de provincie dementievriendelijk moet maken. Op dit moment zijn in Midden-Brabant al 8 van de 9 gemeenten onderdeel van deze beweging.

In deze acht gemeenten is er een lokaal netwerk gevormd dat allerlei activiteiten en acties organiseert. Van lokale wandelingen tot kunst- en cultuurprojecten, van trainingen aan winkeliers tot voorlichting op scholen. Dit allemaal om een andere beeldvorming over dementie neer te zetten en te zorgen dat mensen met dementie gewoon mee kunnen blijven doen aan de samenleving en aangesproken worden op wat ze wél kunnen in plaats van wat ze níét kunnen.

Onlangs is er in Dongen een initiatiegroep van start gegaan om ook daar de beweging op gang te brengen en een startbijeenkomst te organiseren. Nog 1 gemeente te gaan, maar ook die laat niet lang op zich wachten. Loon op Zand is bezig met een collegevoorstel om dementievriendelijkheid op te gaan pakken. En dat willen de gemeenten waarschijnlijk in mei met een bijeenkomst gaan vieren.

Meer informatie: www.dementievriendelijk.nl.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door