Digitaal alternatief Alzheimer Café Tilburg

Digitaal alternatief Alzheimer Café Tilburg
Digitaal alternatief Alzheimer Café Tilburg

Vanwege het coronavirus zijn de Alzheimer Cafés tot en met augustus afgelast. Als alternatief is er in Tilburg een digitaal Alzheimer Café opgenomen dat online via YouTube bekeken kan worden.

Het digitale café in Tilburg is inmiddels al twee keer opgenomen in samenwerking met creatief bureau PEP. Gespreksleiders van het café Phil Mutsaers, Heidi van Tuel en Vera Snels presenteren deze cafés gezamenlijk.

De eerste opname van het digitaal café had als thema ‘Omgaan met dementie in coronatijd’. Een actueel thema waarin de belangrijkste punten worden doorgesproken en vooral ook tips worden gedeeld. De uitzending van dit eerste digitale café is te bekijken via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=RI6TnFQI_lk&t=8s

In de tweede opname van het digitaal café komt het onderwerp dat aanvankelijk voor maart gepland stond aan de orde: ‘Ik heb Alzheimer en wil mijn verhaal vertellen, samen met man’. Daarin vertellen de heer en mevrouw Willart openhartig over hun ervaringen met dementie. Deze uitzending is te zien via: https://www.youtube.com/watch?v=QrMY3NN4Krs.

Afgelastingen

In verband met het coronavirus en de huidige ontwikkelingen gaan de Alzheimer Cafés van mei, juni, juli en augustus definitief niet door. Alzheimer Nederland werkt momenteel aan een draaiboek voor een heropening van de cafés in september. Dit zal dan volledig volgens de dan geldende maatregelen zijn. Omdat de cafés in september altijd in het teken staan van Wereld Alzheimer Dag (21 september) wordt er momenteel gekeken naar hoe dit eventueel op een alternatieve manier gevierd kan worden. Het landelijke thema is dit jaar in ieder geval ‘jong en oud’.

Op zoek naar tips, adviezen en antwoorden op veelgestelde vragen over dementie, corona en gezondheid? Bekijk de site www.dementie.nl of bel gratis met de Alzheimer Telefoon via 0800-5088.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door