Eindelijk: de heropening van het Alzheimer Café Tilburg

Handen

Na lang gesloten te zijn, mochten in september de deuren van onze Alzheimer Cafés eindelijk weer open. In Tilburg was het eerst Alzheimer Café van dit jaar op dinsdag 14 september, bij de nieuwe locatie in Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen.

Bij de heropening mochten we maar liefst 56 gasten begroeten. Onder hen veel nieuwe bezoekers maar ook oude bekenden die aangaven heel blij te zijn om elkaar weer te kunnen ontmoeten rondom het thema dementie.

Terugblik pandemie

Natuurlijk was het even wennen op onze nieuwe locatie, het restaurant van Joannes Zwijsen, maar het bleek een zinvolle, gezellige en bijzondere avond. Zo hebben de bezoekers samen stilgestaan bij de impact van de coronapandemie op – met name – mensen met dementie en hun mantelzorgers. Uiteraard zijn daarin ook de sociale contacten gemist en de aanrakingen met familie en vrienden. Tegelijk zijn er veel nieuwe activiteiten bijgekomen: wandelen en puzzelen werden herhaaldelijk genoemd.

Muziek en Wereld Alzheimerdag

De bijeenkomst stond verder in het teken van Wereld Alzheimerdag. De gasten zijn getrakteerd op een hapje en een drankje, het muzikaal duo Ôôk goed bracht sfeer met verschillende liedjes en vrijwilliger Gemma Melis presenteerde twee toepasselijke gedichten. Ter afsluiting waren er de vertrouwde boeketten bloemen voor een drietal gasten en het inmiddels meer dan bekende slotlied ‘Het zijn de kleine dingen die het doen’.

Al met al een zeer geslaagde avond, zo hoorden we ook van onze bezoekers. In oktober staat bij alle cafés het 25-jarig jubileum Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant centraal.

Vanaf november zijn de cafés weer met de vaste thema’s. Houd hiervoor onze agenda in de gaten.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door