Het programma van Zilverbrein 2019 in Goirle

Zilverbrein Goirle 2019
Zilverbrein Goirle 2019

Elk jaar organiseert Bibliotheek Goirle rondom Wereld Alzheimer Dag deze inspirerende avond. Dit jaar vindt de avond plaats op donderdag 19 september. En dit is het programma.

Lezingen

Dr. Harm Krugers (hersenonderzoek bij UvA) vertelt tijdens een lezing over de veerkracht van het oudere brein. Hij legt daarbij uit welke factoren ons brein weerbaarder maken tegen verourderingsprocessen.

Daarna is er een korte lezing over design voor mensen met dementie. Steeds vaker worden er namelijk producten ontwerpen die mensen met dementie of hun dierbaren en mantelzorgers helpen bij een betere kwaliteit van leven. Wat zijn deze producten en hoe werken ze?

Interview en dans

Een inwoner van Goirle vertelt deze avond openhartig over diens dementie in een live interview. Hoe is het om dementie te hebben, wat zijn de belemmeringen en hoe kun je er samen mee omgaan?

De avond wordt afgesloten door het Factorium, dat vertelt over het project Dans & Dementie. Aansluitend op het thema van Wereld Alzheimer Dag (Samen Bewegen) wordt uitgelegd welk effect dansen heeft bij mensen met dementie.

Zilverbrein 2019 is donderdag 19 september van 19.30 tot 22.00 uur in Kapel CC Jan van Besouw in Goirle. De toegang is gratis. Aanmelden is verplicht en kan per mail naar goirle@bibliotheekmb.nl.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door