Hoe maak je een gemeenschap dementievriendelijk? (video’s)

Saskia de Jong

Vanuit Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant vond dinsdag 14 september de regionale bijeenkomst van alle DVG's Midden-Brabant plaats. Daarbij hebben Marion Arends en Saskia de Jonge een presentatie gegeven over hoe je een gemeenschap dementievriendelijk maakt.

Marion Arends van DVG Heusden vertelde in haar presentatie over de wijze waarop ze in Heusden basisschoolkinderen betrekken bij dementie. De bijeenkomst was ook een mooie gelegenheid om te laten zien welke trainingsmogelijkheden Alzheimer Nederland biedt. Saskia de Jonge van Alzheimer Nederland bracht daarom het project Samen dementievriendelijk duidelijk en vol enthousiasme in beeld.

Tijdens de bijeenkomst werd ook de mini-documentaire over het werk van Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant vertoond. Deze is gemaakt door vrijwilliger Manon de Boer ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de afdeling. Gezien de positieve reacties op deze middag zijn de presentaties openbaar gemaakt en te bekijken via onderstaande linkjes.

Bekijk de presentatie van Marion via https://youtu.be/QhgN_3T7JiY.

Bekijk de presentatie van Saskia via https://youtu.be/MqzDBcLIkSY.

Bekijk de mini-documentaire via https://youtu.be/OGqJNKayzUc.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door