Koninklijke onderscheiding voor vrijwilligster Corry Brekelmans

Koninklijke onderscheiding Corry Brekelmans

door: Manon de Boer

Corry Brekelmans, vrijwilligster bij onder meer het Alzheimer Café Tilburg, heeft vorige week een koninklijke onderscheiding ontvangen en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Corry is al sinds het begin van het Alzheimer Café Tilburg actief als vrijwilliger. Haar belangstelling voor en interesse in mensen met dementie komen uit de periode dat ze voor haar moeder zorgde, die dementie had. ,,Corry is een betrokken, enthousiaste gastvrouw voor de mensen die naar het Alzheimer Café komen”, vertelt Carla Janssens, namens het Alzheimer Café. ,,Ze heeft altijd een luisterend oor, een bemoedigend praatje en is binnen ons team een prettige collega-vrijwilliger.”

Niet alleen zet Corry zich in voor Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant. Ze is ook al sinds 1997 actief voor de Crohn en Colitis Ulcerose Vereniging Nederland, waar ze secretaris en groepsgespreksleider is. Ook is ze sinds 1990 actief bij lotgenotencontact Ypsilon en sinds 2013 secretaris van het Katholieke Vrouwengilde Berkel-Enschot.

Carla Janssens: ,,In haar persoonlijk leven heeft Corry veel meegemaakt. Toch blijft ze steeds erg positief, heeft zij altijd een luisterend oor voor diegenen die haar hulp behoeven en toont zij haar sociale betrokkenheid. Niet alleen binnen de hierboven genoemde organisaties, maar ook in privésituaties.”

Op dezelfde dag dat Corry haar lintje kreeg, is ook haar man Rien onderscheiden. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door