Kookclub coördinator

Dementie raakt steeds meer mensen: 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Met 48 regionale afdelingen, 3.650 vrijwilligers en 22.000 collectanten is Alzheimer Nederland altijd in de buurt. Samen met donateurs en andere betrokkenen werken we aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Als Kookclub-coördinator begeleid jij de vrijwilligers en bezoekers van de Onvergetelijke Kookclub.

Over de Onvergetelijke Kookclub

Alzheimer Nederland verzorgt samen met Resto VanHarte Tilburg een maandelijkse kookclub in de regio Midden-Brabant. In deze Onvergetelijke Kookclub koken en eten mensen met dementie en hun naasten gezamenlijk. Een activiteit waarbij mensen zich nuttig voelen, plezier kunnen hebben en de focus ligt op wat wél kan. Resto VanHarte bedenkt het menu, regelt de boodschappen en professionele koks en neemt de leiding. Bij de kookclub genieten gasten samen van een heerlijk 3-gangendiner.

Wat houdt de functie in?

Als Kookclub-coördinator ben je het aanspreekpunt voor het ‘Kookclub’-vrijwilligersteam. Je weet alles goed te organiseren en treedt op als verbinder tussen vrijwilligers, professionals en deelnemers van de Kookclub. Je onderhoudt contact met Kookclub-vrijwilligers en draagt zorg voor de registratie van de deelnemers aan de Kookclubavond. De Onvergetelijke Kookclub vindt eens per maand plaats.

Met de functie van Kookclub-coördinator ben je ongeveer 3 uur per week bezig.

Ben jij:

  • Een verbindende teamspeler?
  • Iemand die het overzicht houdt en goed is in regelen en organiseren?
  • Ervaren in de omgang met mensen met dementie (professioneel of persoonlijk)?
  • Iemand die weet wat lekker eten en koken is?

Dan komen we graag met jou in contact.

Wat krijg je?

Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping en deskundigheidsbevordering. Daarnaast krijg je informatie via het Vrijwilligersplein van Alzheimer Nederland en zorgt de afdeling voor de vergoeding van reiskosten en andere gemaakte onkosten. Ook is er een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag waarop je andere vrijwilligers van Alzheimer Nederland ontmoet. Het vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op je cv en met het oog op mensen met dementie.

Reageren

Heb je interesse in deze functie? Neem dan contact op met Ben Janssen, via 06-23889028 of b.janssen@alzheimervrijwilligers.nl.

Kijk voor meer informatie over vrijwilligers en Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant op www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-brabant of volg ons via Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn.

Deze pagina maakt deel uit van