Lezing door Annemarie Roding-Schilt op 1 november

Annemarie Roding-Schilt

Predikant Annemarie Roding-Schilt geeft woensdag 1 november een lezing bij het Interreligieus Platform Heusden (IPH). Zij heeft vanuit haar werk als predikant ervaring met geestelijke zorg aan mensen met dementie, hun naaste familieleden en hun mantelzorgers. Bovendien is ze schrijfster van het boekje ‘De Dementievriendelijke Kerk’.

Het IPH is in november 2015 opgericht, naar aanleiding van de extremistische aanslagen in het Midden-Oosten, Afrika en Europa en de vluchtelingenstroom die op gang kwam. Het platform wil contact leggen tussen de verschillende geloofsgemeenschappen in Heusden, te weten de katholieken, de protestanten en de moslims. Leden gaan daarvoor bij elkaar op bezoek en luisteren naar elkaars geloofsovertuiging om zo begrip en respect voor elkaar te bevorderen.

Daarnaast wil het IPH een gemeenschappelijke religieuze stem laten horen in het  maatschappelijk debat. Inmiddels is het platform daarom ook aangesloten bij de werkgroep Dementievriendelijke Gemeente Heusden.

Binnen de religieuze gemeenschappen wordt omgezien naar elkaar. Mensen die ziek of oud zijn of problemen hebben worden bezocht Het bezoeken van mensen die lijden aan dementie wordt vaak moeilijk gevonden. Soms wil je wel eens praktische tips hebben: Hoe pak je iets aan? Wat kun je (samen) doen? In de lezing bespreekt Annemarie Roding-Schilt deze tips en vertelt ze wat je beter kunt laten in de hulp en hoe je nog gezamenlijke kerkdiensten kunt vieren met iemand die Alzheimer heeft.

Wil je de lezing bijwonen of meer informatie? Stuur dan een mail naar topym@ziggo.nl.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door