Luisterend oor nodig? Bel een Belmaatje of de DementieLijn

Belmaatje Phil Mutsaers
Belmaatje Phil Mutsaers

Het zijn roerige tijden en ook al worden de coronamaatregelen deze periode versoepeld, we kunnen het ons voorstellen dat er meer dan ooit behoefte is aan een luisterend oor. Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers zijn er daarom Belmaatjes in de regio Midden-Brabant en is er de DementieLijn.

De belmaatjes zijn in het leven geroepen door onder meer De Wever. Omdat ouderen, alleenstaanden, mantelzorgers en mensen met dementie juist nu eenzamer zijn dan ooit en veel minder activiteiten hebben, is er meer behoefte aan contact. Door te bellen met een van de belmaatjes kunnen zij hun verhaal kwijt of juist vragen naar tips en advies. In de regio Midden-Brabant zijn verschillende initiatieven en meerdere belmaatjes bereikbaar voor een gesprek.

Tilburg

In de regio Tilburg kunnen mensen contact opnemen met belmaatjes van De Wever.

  • Phil Mutsaers: 06-51880072
  • Heidi van Tuel: 06-83298637
  • Vera Snels: 06 -51186698

Waalwijk

Bij behoefte aan een praatje of (vragen voor) andere hulp kan in Waalwijk contact worden opgenomen met belmaatjes van Thebe, Stichting Schakelring en ContourdeTwern.

  • Claudia Schapendonk (Thebe): 06-82557959
  • Christa van Bloois (Schakelring): 06-14580841
  • Adviespunt ContourdeTwern: 013-5498646

Heusden en Oisterwijk

Ook in de gemeentes Heusden en Oisterwijk hebben verschillende organisaties de krachten gebundeld. Daar is één vast telefoonnummer waarmee contact kan worden opgenomen. Vanuit Heusden Helpt zijn belmaatjes bereikbaar via 073-5118350. In Oisterwijk kan contact worden opgenomen met Mentorhulp Oisterwijk via 06-47933872 of mentorhulpoisterwijk@outlook.com.

DementieLijn

Vanuit Alzheimer Nederland is er het landelijke nummer van de DementieLijn bereikbaar. Deze is in het leven geroepen voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor of advies bij dementie. Ook kan dit telefoonnummer worden gebeld om een persoonlijk over dementie te delen of om een vraag te stellen voor een specialist, bijvoorbeeld een jurist. Je wordt dan terug gebeld.

De DementieLijn is zeven dagen per week bereikbaar van 9:00 tot 23:00 via het gratis telefoonnummer 0800-5088.

Bekijk voor meer tips onderstaande infographic of ga naar de pagina https://www.alzheimervrijwilligers.nl/dementie-en-corona.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door