Ga direct naar de contentGa direct naar de content

In regio De Langstraat werden het afgelopen jaar weer veel activiteiten georganiseerd rondom het thema dementie:

Op 13 september in Theater De Leest te Waalwijk  een toneelvoorstelling van Teun Toebes. Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes schetst Teun ( bekend van het boek “Verpleegthuis”) op enthousiaste wijze een ander beeld van dementie dan het gebruikelijke. Wat een bevlogen man die Teun en geweldig dat hij zich zo inzet voor de mens met dementie.
Zijn pleidooi: “Het kan wel anders als we maar anders willen kijken…….en vooral luisteren naar de persoon met dementie”. In deze tijd van bezuinigingen e.d. zeker stof tot nadenken, maar ook:  “Anders denken - Anders doen.” Er was veel herkenning bij de bezoekers in de zaal.
Wij stonden voor en na afloop in de foyer met de infostand van Alzheimer Nederland.
Deze werd druk bezocht voor informatie over dementie en veel folders werden meegenomen. Daarbij bleek dat het Alzheimer Café meer onder der aandacht mag worden gebracht.

Op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, werd in het gemeentehuis van Dongen aandacht besteed aan dementie en ook hier stonden we met de infostand van Alzheimer-Nederland. Het thema van deze middag was: Zorgtechnologie bij dementie thuis.
Er werden door Vera Snels van Zorgnetwerk Midden-Brabant diverse artikelen getoond die ondersteunend kunnen zijn voor mensen met dementie en/of mantelzorgers. Buiten stond een inspiratiebus met de nieuwste technologieën op het gebied van zorg thuis.  Verder diverse informatiestands die goed bezocht werden.

Marijke v.d. Brüle en Lenneke Seijsener