Mieke Koolen gestopt als coördinator van Alzheimer Café Waalwijk

Mieke Koolen gestopt als coördinator van Alzheimer Café Waalwijk

Mieke Koolen gestopt als coördinator van Alzheimer Café Waalwijk

Mieke Koolen heeft woensdag 15 maart op een bij haar passende, bescheiden wijze afscheid genomen van het Alzheimer Café in Waalwijk. Gedurende negen jaar heeft ze met veel gedrevenheid de taak van coördinator op zich genomen.

Haar betrokkenheid bij het Alzheimer Café begon toen Mieke als ervaringsdeskundige een manier zocht om zich in te zetten voor mensen met dementie. Irene de Kort, gespreksleider van het Alzheimer Café Waalwijk, wist dat en wees haar op de functie van coördinator die daar vacant was. Mieke stapte daar vol enthousiasme in.

In de jaren die volgden heeft Mieke een eigen stempel gedrukt op het café. Met name door de persoonlijke manier waarop ze de groep vrijwilligers begeleidde. Ook alle andere taken die bij het coördinatorschap horen, vervulde ze op geheel eigen wijze. Mieke was ook degene die samen met haar vrijwilligers de jaarlijkse Wereld Alzheimerviering in Waalwijk in vulde. Dit alles terwijl ze op de café-avonden zelf nadrukkelijk achterin de zaal zat, altijd beschikbaar voor vragen van gasten en vrijwilligers.

Mieke, je vindt het tijd worden om het wat rustiger aan te gaan doen. Het Alzheimer Café komt daarbij helaas te vervallen op je lijst van activiteiten. We zijn namens het bestuur van Alzheimer regio Midden-Brabant blij met alles wat je voor het Alzheimer Café hebt gedaan. Mede dankzij jouw inspirerende inzet kon het café in Waalwijk uitgroeien tot één van de best bezochte cafés in Nederland. Daar zijn we je heel dankbaar voor. We wensen je veel succes in je overige vrijwilligerswerk.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door