Nieuw digitaal café over Lewy body dementie

Digitaal Alzheimer Café

De zevende editie van het regionale, digitale Alzheimer Café staat online. Dit keer is er een video met de gespreksleiders van het Alzheimer Café Tilburg opgenomen over het thema Lewy body dementie.

Dementie komt in allerlei vormen. Een daarvan is Lewy Body dementie. Deze vorm van dementie herken je aan de schommelingen in iemands geestelijke achteruitgang. Daarnaast zijn er vaak symptomen die doen denken aan de ziekte van Parinkson, zoals stijfheid, het beven van lichaamsdelen, anders lopen dan normaal en langzaam bewegen.

YouTube-link

De video van dit zevende digitale Alzheimer Café duurt ongeveer een half uur en is te bekijken op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=btfdxbNc-JI. Op ons kanaal zijn ook alle andere video’s van de afgelopen maanden te bekijken. Ga daarvoor naar: https://www.youtube.com/channel/UCkaRvhIJV2WtQejWg_gWh7Q.

We hopen dat onze cafés snel weer op een veilige manier open mogen, zodat we elkaar fysieke kunnen ontmoeten. Tot die tijd zullen we vanuit onze afdeling met enige regelmaat een digitaal café opnemen en delen.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door