Nieuw initiatief: de Onvergetelijke Kookclubs

Onvergetelijke kookklub

Na het grote succes van tv-programma Restaurant Misverstand heeft Alzheimer Nederland samen met Resto vanHarte een nieuwe project opgezet: de Onvergetelijke Kookclubs.

Bij de Onvergetelijke Kookclubs gaan mensen met dementie samen met hun partner, familielid, vriend of andere mantelzorger koken en eten. Het doel is uiteraard om een prettige en gezellige bijeenkomst te hebben. Tegelijk kunnen mensen bij de kookclub elkaar ontmoeten.

Kookclub in Tilburg

Inmiddels is de kookclub al in vijf steden door heel Nederland gerealiseerd. In 2022 gaat er ook in Tilburg een Onvergetelijke Kookclub van start. Het streven is om deze in maart 2022 te openen in MFA de Symfonie in Tilburg-Noord, daar is een Resto vanHarte gevestigd. Uiteraard wordt bij de start van de kookclub rekening gehouden met de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

Vrijwilligers gezocht

Voor de start van de kookclub is afdeling Midden-Brabant op dit moment op zoek naar vrijwilligers voor de functie van coördinator en voor medewerkers bij deze kookactiviteit. Eens per maand komen zij samen om met de deelnemers te kijken. Over de precieze invulling vindt nog overleg plaats.

Als u meer informatie wilt over het project van Alzheimer Nederland, kijk dan op https://www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/onvergetelijke-kookclubs. Klik voor de vacatures hier.

Wilt u meer informatie over de Onvergetelijke Kookclub of heeft u vragen over de vacatures? Neem dan contact op met Ben Janssen via b.janssen@alzheimervrijwilligers.nl.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door