Nieuw kunstproject Artzheimer in maart van start

Arzheimer kunstproject
Arzheimer kunstproject

Artzheimer, een initiatief van Jordy Warnars in samenwerking met De Wever DOT en Alzheimer Nederland, regio Midden- Brabant, is een online kunstplatform voor de expositie en verkoop van schilderijen gemaakt door mensen met dementie.

Een presentatie over dit platform vond woensdagavond 4 maart plaats in ‘Het Atelier’, een schilderswerkplaats in De Hazelaar in Tilburg. Zo’n vijftien mensen, onder wie een aantal kunstenaars, kwamen op de presentatie af. De programmamanager dementie DOT van De Wever Annelein van Sluijs opende de bijeenkomst waarna initiatiefnemer Jordy Warnars het platform presenteerde.

Kunstenaars kunnen zich verbinden aan het platform door hun schilderijen voor verkoop via de website aan te bieden. Het is ook mogelijk dat de schilderijen als inspiratiebron dienen voor een Indonesische kunstenaar, Joko Kisworo. Kisworo tovert de doeken om tot een groot kunstwerk van minimaal 130 x 130 cm. Deze doeken worden geëxposeerd als Disinicollectie.

Van de opbrengst van de werken komt 25 procent ten goede aan Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant. In een korte bijdrage vertelde Ria Wijnen, voorzitter van de regio-afdeling, dat deze bijdrage ten goede komt aan activiteiten speciaal voor mensen met dementie in de regio.

De site Artzheimer is vanaf 15 maart te bezoeken op www.artzheimer.nl.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door