Ondersteuningsgroep voor kinderen en partners van mensen met dementie

Ondersteuningsgroep

De dementieconsulenten van De Wever in Tilburg starten in januari met nieuwe ondersteuningsgroepen voor kinderen en partners van mensen met dementie. Hier krijgen de kinderen en partners meer informatie over dementie en kunnen ze lotgenoten ontmoeten.

De Wever faciliteert de ondersteuningsgroepen omdat de zorg voor iemand met dementie zwaar kan zijn. Als mantelzorger moet je steeds meer taken overnemen en leren omgaan met het gedrag van degene die dementie heeft. Zodra je een passende aanpak gevonden denkt hebben, blijkt deze maar tijdelijk te werken doordat de ziekte zich verder ontwikkelt.

In de ondersteuningsgroepen brengt de dementieconsulent verschillende onderwerpen aan bod zoals de omgang met degene die dementie heeft, de omgang met hulpverlening en de omgang met eigen emoties. Ook wordt er volop informatie gegeven over de ontwikkeling van de ziekte.

Praktische informatie

De Wever heeft twee soorten ondersteuningsgroepen, voor kinderen en voor partners van mensen met dementie. Elke bijeenkomst duurt ongeveer twee uur en vindt plaats in Tilburg. De groep voor kinderen van mensen met dementie begint maandag 13 januari en bestaat uit 6 bijeenkomsten in de avond. Die voor partners begint donderdagmiddag 16 januari en bestaat uit 10 bijeenkomsten. Er is geen indicatie nodig voor de aanmelding, wel moet iedere deelnemer eenmalig €25,00 betalen.

Neem voor meer informatie of interesse contact op met de dementieconsulent van De Wever via 013-5449466 of dementieconsulenten@dewever.nl.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door