Onze afdeling bestaat bijna 25 jaar!

Feestlogo

Dit jaar vieren we met Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant ons 25-jarig jubileum. In september is het officieel zover. Vanaf dan zullen we ook diverse activiteiten en feestelijke momenten houden mits de situatie dat toelaat.

Onze lokale afdeling van Alzheimer Nederland is opgericht op 21 september 1996 door een initiatiefgroep onder leiding van psycholoog Jos Smits. Uit onderzoek in de regio was namelijk naar voren gekomen dat er behoefte was naar voorlichten, informatie, belangenbehartiging en ondersteuning van mantelzorgers en mensen met dementie in de regio. Daarbij werd Hans de Goey (voormalig directeur van GGD Midden-Brabant) benoemd tot voorzitter.

Alzheimer Cafés

Zeven jaar na de oprichting heeft de afdeling Midden-Brabant het eerste Alzheimer Café in de regio geopend: in Tilburg. Enkele jaren later volgden Waalwijk, Oisterwijk en later ook Heusden. Daarmee telt de regio nu vier verschillende locaties van het café.

In verband met het coronavirus konden de cafés afgelopen jaar voor een groot deel van de tijd niet open. De afdeling heeft daarom filmopnames gemaakt en is een eigen YouTube-kanaal gestart om toch kennis en informatie te delen tijdens de lockdowns.

De afdeling heeft verder nog aan tal van andere projecten meegewerkt. Een uitgebreide terugblik zullen we later dit jaar nog delen.

Jubileumviering

Om het jubileum van Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant te vieren, vindt er in september een bijeenkomst plaats voor betrokkenen uit de DVG-gemeenten en stakeholders rondom het thema dementie. De Alzheimer Cafés staan die maand in het teken van Wereld Alzheimer Dag (met het thema ‘De vele gezichten van dementie’). In oktober staan we in alle vier de cafés in de regio stil bij het 25-jarig jubileum en tot slot wordt er in november een feestelijke avond geregeld voor alle vrijwilligers.

Op de hoogte blijven over de activiteiten rondom het jubileum?

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door