Oorkonde voor dagbesteding ABEL in Rijen

Oorkonde voor dagbesteding ABEL in Rijen

Dagbesteding ABEL in Rijen heeft vrijdag 30 maart een oorkonde en bijhorende sticker ontvangen vanuit samendementievriendelijk.nl. Deze werden uitgereikt door Harri Aarts, voorzitter van de afdeling Midden-Brabant van stichting Alzheimer Nederland.

ABEL is een nieuwe dagbesteding in de regio. Eigenaressen Lotte en Eugenine openden de deuren feestelijk op 9 april. Voorafgaand aan die officiële opening was er al een bijeenkomst waarbij de twee initiatiefneemsters en een aantal van hun deelnemers aanwezig waren. “Met de oorkonde wordt aangetoond dat de organisatie dementievriendelijk is en voldoende kennis beschikt over de ziekte om op een verantwoorde manier om te gaan met mensen die dementie hebben.”

De dagbesteding heeft inmiddels al enkele vaste cliënten en wist middels een rommelmarkt tijdens de open dag geld in te zamelen voor de aanschaf van enkele gezelschapsspellen. “Ons doel is om uiteindelijk een dagbesteding te hebben die 3 dagen in de week open is. Waar plaats is  voor 10 vaste deelnemers per dag en 2 inloop mogelijkheden”, aldus Lotte en Eugenine.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door