Science Café Tilburg: voorlopig geen medicijn voor dementie

Science Café Tilburg: voorlopig geen medicijn voor dementie

Philip Scheltens (60), hoogleraar neurologie en directeur van het Alzheimercentrum Amsterdam, stelde een jaar geleden tegenover het NRC dat hij nog vóórdat hij met pensioen gaat een medicijn tegen Alzheimer heeft ontwikkeld. Maar hoe realistisch is dat eigenlijk? En hoe zou zo’n medicijn eruit moeten zien?

De hoogleraar gaf antwoord op die vragen tijdens het Science Café van dinsdag 16 februari in Tilburg. Na een korte introductie gaf hij een lezing over mogelijke medicatie voor Alzheimer. Zijn conclusie? Hét medicijn is er voorlopig nog niet. Dat maakte hij ook duidelijk in zijn discussie met Willy Garenfeld, ouderenpsychiater bij GGz Breburg. Daarin gaf Scheltens overigens aan dat er wel degelijk vooruitgang is geboekt in de zoektocht naar een medicijn. Er lopen momenteel namelijk meerdere onderzoeken.

Afbeelding 2.jpg

Het Science Café Tilburg wordt iedere twee maanden gehouden en biedt een podium aan prominente wetenschappers om te vertellen over hun passie en werk. Tegelijk is het een platform waar wetenschappers met het publiek in discussie kunnen gaan en de dialoog aan kunnen gaan.

Afbeelding 1.jpg

De avond met Philip Scheltens is ondersteund door Alzheimer Nederland afdeling Midden-Brabant. Vanwege de grote belangstelling is de volledige avond online terug te kijken.

Klik op onderstaande knop om de presentatie van Philip Scheltens te bekijken in Youtube

Presentatie Philip Scheltens

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door