Secretaris

secretaris Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant
 

Dementie raakt steeds meer mensen: 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Met 48 regionale afdelingen, 3.650 vrijwilligers en 22.000 collectanten is Alzheimer Nederland altijd in de buurt. Samen met donateurs en andere betrokkenen werken we aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Als secretaris bij afdeling Midden-Brabant ben je van onschatbare waarde voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Wat houdt de functie in?

Als secretaris ben je de rechterhand van de voorzitter van onze afdeling en zorg je mede voor de voorbereidingen van de bestuursvergaderingen en het bewaken van de gemaakte afspraken. Het is aan jou om alle informatie tussen jouw regio en het landelijke bureau te stroomlijnen en de gegevens van actieve vrijwilligers te beheren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer van de vrijwilligers in jouw afdeling. Kortom: een functie waarin je onmisbaar bent voor de afdeling.

De functie van secretaris vraagt ongeveer 2-4 uur per week. Het is een pré als je in bezit bent van een auto.

Ben jij…

 • … handig met Microsoft Office (Word, Excel, etc.)?
 • … proactief, iemand die graag initiatief neemt en anticiperend kan handelen?
 • … goed in communicatieve en sociale vaardigheden?
 • … iemand die het leuk vindt om te werken met en voor vrijwilligers?

Dan komen we graag met jou in contact.

De werkzaamheden

 • Ondersteuning van de voorzitter en gemaakte afspraken van het afdelingsbestuur bewaken;
 • De bestuursvergaderingen organiseren en inhoudelijk voorbereiden;
 • De secretariële post, mail en telefoon verzorgen en het archief beheren;
 • De gegevens van afdelingsvrijwilligers verwerken in ons online systeem (Nexios);
 • Secretariële werkzaamheden uitvoeren (o.a. visitekaartjes en promotiemateriaal bestellen);
 • Vanaf 2023 het activiteitenplan invullen en uitvoeren;
 • Deelname aan relevante trainingen, overleggen en bijeenkomsten vanuit Alzheimer Nederland.

Wat bieden wij?

Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping en deskundigheidsbevordering. Daarnaast krijg je informatie via het Vrijwilligersplein van Alzheimer Nederland en zorgt de afdeling voor de vergoeding van reiskosten en andere gemaakte onkosten. Ook is er een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag waarop je andere vrijwilligers van Alzheimer Nederland ontmoet. Het vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op je cv en met het oog op mensen met dementie. 

Procedure

Heb je interesse in deze functie? Laat het weten via mbrabant@alzheimervrijwilligers.nl. Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met Ria Wijnen, voorzitter afdeling Midden-Brabant, via 06-57528298 of r.wijnen@alzheimervrijwilligers.nl.

Kijk voor meer informatie over vrijwilligers en Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant op www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-brabant of volg ons via Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn.

Deze pagina maakt deel uit van