Secretaris regionale afdeling

Vacature: secretaris Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant

Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant is hard op zoek naar een nieuwe secretaris. Wist je dat 1 op de 5 mensen in Nederland dementie krijgt? De werkzaamheden zijn daarom van onschatbare waarde voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Wat houdt de functie in?

Als secretaris ben je de rechterhand van de voorzitter van onze afdeling en zorg je mede voor de voorbereidingen van de bestuursvergaderingen en het bewaken van de gemaakte afspraken. Het is aan jou om alle informatie tussen jouw regio en het landelijke bureau te stroomlijnen en de gegevens van actieve vrijwilligers te beheren. Tegelijk ben je ook hun aanspreekpunt. Je hebt inbreng in het activiteitenplan en bewaakt samen met de voorzitter de uitvoering hiervan. Bovendien biedt je praktische ondersteuning aan de afdeling als het aankomt op het regelen en organiseren van zaken. Kortom: een functie waarin je onmisbaar bent voor de afdeling.

De functie van secretaris vraagt ongeveer 4 uur werk per week en het is handig als je in bezit bent van een auto.

Ben jij…

 • … handig met Word, Excel en mailprogramma’s?
 • … proactief, iemand die graag initiatief neemt en anticiperend kan handelen?
 • … goed in communicatieve en sociale vaardigheden in woord en geschrift?
 • … iemand die het leuk vindt om te werken met en voor vrijwilligers?

Dan komen we graag met jou in contact.

De werkzaamheden

 • Je ondersteunt de voorzitter en bewaakt de gemaakte afspraken van het afdelingsbestuur;
 • Je organiseert de bestuursvergaderingen en bereidt deze inhoudelijk voor (agenda, notulen, actielijst en ingezonden stukken).
 • Je verzorgt de secretariële post, mail en telefoon en beheert het archief.
 • Je beheert de gegevens van onze afdelingsvrijwilligers via ons CRM-systeem.
 • Je voert secretariële werkzaamheden uit zoals het maken van de afdelingsbrochure, visitekaartjes en het bestellen van materialen.
 • Je organiseert de invulling van het activiteitenplan en de verantwoording.
 • Je neemt deel aan relevante trainingen, overleggen en bijeenkomsten georganiseerd door het landelijk bureau.

Wij bieden

Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping en deskundigheidsbevordering. Daarnaast krijg je informatie via het Vrijwilligersplein van Alzheimer Nederland en zorgt de afdeling voor de vergoeding van reiskosten en andere gemaakte onkosten. Ook is er een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag waarop je andere vrijwilligers van Alzheimer Nederland kunt ontmoeten. Het vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op je cv en bovendien is het van onschatbare waarde voor mensen met dementie. 

De functie van bestuurslid vraagt ongeveer 4-8 uur werk per week.

Procedure

Heb je interesse in deze functie? Laat het vóór 15 november 2020 weten via mbrabant@alzheimer-nederland.nl. Na aanmelding vindt een gesprek met twee collega-bestuursleden plaats. Onze nieuwe secretaris wordt door de coördinator regionale activiteiten voorgedragen aan de directeur/bestuurder van Alzheimer Nederland. Deze benoemt je voor een periode van vier jaar. Neem voor meer informatie over het werk of onze organisatie contact op met voorzitter Ria Wijnen via r.wijnen@alzheimervrijwilligers.nl.

Voor meer informatie over Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant kun je terecht op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-brabant.

Deze pagina maakt deel uit van