Terugblik: het live online vrijwilligersevenement

online vrijwilligersevenement 2020
online vrijwilligersevenement 2020

Iedere twee jaar organiseert Alzheimer Nederland een vrijwilligersbijeenkomst, maar door de coronacrisis kon deze dit jaar helaas niet doorgaan. Daarom was zaterdag 6 juni van 11.00 tot 13.00 uur het allereerste live, online vrijwilligersevenement speciaal voor jou.

Door Lenneke Seijsener

Jij bent er toch ook bij? #wevergetenjullieniet’ stond in de uitnodiging voor het vrijwilligersevenement geschreven. Ja, wij waren er ook bij! Met drie vrijwilligers van het Alzheimer Café Waalwijk (Marijke, Yvonne en Lenneke) hebben we dit samen bekeken.

Initiatieven

Het begon met een mooie opening door Gerjoke Wilmink, directeur-bestuurder Alzheimer Nederland over de vele initiatieven die er zijn in deze rare en moeilijke tijden. Daarna volgde een kijkje in de wereld van het onderzoek van het Alzheimercentrum Amsterdam door Prof.dr. Wiesje van der Flier. Zij gaf aan dat er hoopvolle resultaten zijn maar er nog veel moet gebeuren.

Dinant Bekkenkamp, teamleider wetenschappelijk onderzoek Alzheimer Nederland, verzorgde een dementiequiz vol vragen. We gingen voor de hoofdprijs – een lekkere taart – maar helaas, we hadden hem bijna… Een vraag fout!

Digitale geluksmomentjes

Teun Toebes vertelde met veel enthousiasme hoe hij korte video’s maakt en deelt via sociale media. Een soort digitale geluksmomentjes voor mensen met dementie en zeker de moeite waard om te bekijken.

Als laatste kwamen Adelheid Roosen en Hugo Borst iets vertellen over de nieuwe tv-serie ‘Thuis op Zuid’. Zij onderzoeken hoe het mensen met dementie vergaat nu ze langer thuis wonen.

Met zijn drieën hebben we twee uur gekeken naar een mooie uitzending onder het genot van een lekker kopje koffie en een broodje na afloop. Zo kun je er samen ook iets van maken. Bedankt namens Marijke, Yvonne en Lenneke.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door