Toneelstuk Ma: je wordt er stil van

Toneelstuk Ma: je wordt er stil van

De vrijwilligers van het Alzheimer Café uit Waalwijk stonden woensdag 11 april met een infostand in Theater De Leest in Waalwijk, voorafgaand en na afloop van toneelstuk Ma met Eric Corton. Een mooie gelegenheid om ook zelf te genieten van deze intrigerende voorstelling.

 Tekst: Lenneke Seijsener

Toneelstuk Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over zijn moeder, die de ziekte dementie heeft. Het is aan acteur Eric Corton om de rol van Hugo op zich te nemen: geweldig mooi vertolkt. Je wordt er stil van en het is ontzettend knap hoe de diverse facetten van het ziekteproces vanuit de beleving van de zoon, in dit toneelstuk neer worden gezet. Je kon een speld horen vallen in de zaal.

Voor Eric Corton was het deze woensdagavond de 61e voorstelling en ook hij is zelf steeds weer verrast door de reacties uit de zaal. Eric speelt zijn rol helemaal alleen met slechts minimaal decor, bestaand uit stapels boeken en een knalrood Senseo-apparaat. Het is eigenlijk niet goed verwoorden: het is een voorstelling die je zelf gezien moet hebben.

Het toneelstuk wordt door heel het land uitgevoerd, maar is al bijna uitverkocht. Mocht je nog een kaartje kunnen bemachtigen, dan raden we dat zeker aan.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door