Vergeet-me-niet-tour om Brabant dementievriendelijk te maken

Vergeet-me-niet-tour om Brabant dementievriendelijk te maken

Een blauw Volkswagenbusje trok in juni door Brabant. Van stad naar stad. Om zo aandacht te vragen voor dementie en de provincie dementievriendelijker te maken.

De tour werd zaterdag 17 juni in Tilburg afgetrapt door gedeputeerde Henri Swinkels, een van de vijf bekende Brabanders die het gezicht zijn achter de campagne van Brabant dementievriendelijk. Het Volkswagenbusje deed in totaal tien steden aan: Tilburg, Rijsbergen, Oss, Oosterhout, Bergen op Zoom, Helmond, Bavel, Roosendaal, Eindhoven en Den Bosch.

In iedere stad heeft een handvol vrijwilligers het winkelende publiek en andere voorbijgangers geïnformeerd over wat dementie en Alzheimer zijn en wat het doel is van de campagne. Een van de vrijwilligers was Lenneke Seijsener, ook actief bij het Alzheimer Café in Waalwijk. “Ik heb de hele dag in Rijsbergen gestaan. Dat was erg leuk en gezellig om te doen”, vertelt ze. “Veel mensen ondersteunden het initiatief door hun e-mailadres achter te laten.”

Training

De Vergeet-me-niet-tour is inmiddels afgelopen maar de campagne om Brabant dementievriendelijk te maken draait nog op volle toeren. Bekende Brabanders als Rob van Gijzel, Meike de Jong, Henri Swinkels, Karin Bruers en Christel de Laat delen op de site van Brabant dementievriendelijk ieder een persoonlijke herinnering die niet vergeten mag worden. Via die website is ook meer informatie vinden over het volgen van online trainingen om meer over dementie te weten te komen.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door