Vlaams symposium STOP ALZHEIMER voor mantelzorgers en familie

Hugo Borst

Het INTERREG Vlaanderen-Nederland project ‘Herinneringen’ verzorgt maandag 16 december een symposium: STOP ALZHEIMER. Daarbij is onder andere Hugo Borst te gast met het verhaal over zijn moeder met dementie.

In het symposium wordt er dieper ingegaan op de ziekte van Alzheimer en wat het voor gevolgen heeft voor iemand die het krijgt, maar ook diens omgeving en naasten. Hiervoor zijn er naast Hugo Borst nog vier sprekers en experts uitgenodigd. Dr. Kim Plasman van Stichting Alzheimer Onderzoek vertelt over ‘Tussen nu en morgen’ en dr. Frans Verhey van Universiteit Maastricht bespreekt over de ziekte van Alzheimer eigenlijk wel een ziekte is. Dr. Sebastiaan Engelborghs van Universiteit Antwerpen legt uit wat de uitdagingen zijn bij diagnoses van Alzheimer en dr. Erwin L. Roggen van ToxGenSolutions BV vertelt welke mogelijkheden om Alzheimer te voorkomen er onderzocht worden.

Voorafgaand aan het symposium is er een gezamenlijke lunch en naderhand is er bij tijdens een receptie ruimte om met sprekers en andere mantelzorgers na te praten. Het symposium vindt plaats op de Katholieke Unversiteit Leuven in de promotiezaal  (112-01 Universiteitshal) en duurt van 13.30 tot 18.00 uur. Het volledige programma is te zien via deze link.

Aanmelden voor het symposium? Klik hier.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door