Vrijwilliger Jeanne Verberk 10 jaar coördinator in Oisterwijk

Huldiging Jeanne Verberk
Huldiging Jeanne Verberk

Jeanne Verberk – Van Kollenburg is dinsdag 15 oktober in het zonnetje gezet tijdens het 10-jarige bestaan van het Alzheimer Café Oisterwijk-Moergestel. Want ook Jeanne Verberk vierde haar jubileum en is er al tien jaar coördinator.

Jeanne was al vanaf de oprichting in september 2003 vrijwilliger in het Alzheimer Café Tilburg. Toen zij ruim zes jaar later werd gevraagd het Alzheimer Café in haar woonplaats Oisterwijk mee op te zetten, heeft zij die handschoen opgepakt. Sindsdien verzorgt ze samen met haar team vrijwilligers elke maand een interessante en gezellige avond rondom het thema dementie in ontmoetingscentrum De Coppele.

Speld van waardering
Terwijl door de gespreksleiders werd teruggeblikt op de afgelopen tien jaar, maakte een bijzondere gast zijn entree: burgemeester Hans Janssen, voor deze gelegenheid mét ambtsketen. Hij verraste Jeanne Verberk door namens de gemeente Oisterwijk zijn bijzondere waardering en erkentelijkheid uit te spreken.

Met veel enthousiasme en op vrijwillige basis zet Jeanne zich al tien jaar in om dementie in Oisterwijk en omgeving onder de aandacht te brengen. Na lovende woorden ontving Jeanne ‘de Gemeentelijke blijk van waardering’ , die haar onder toeziend oog van haar man, kinderen en kleinkinderen door burgemeester Janssen werd opgespeld.

Oprichting Alzheimer Café Oisterwijk-Moergestel

Het 10-jarige bestaan van het café werd deze avond ook uitgebreid gevierd: in een gezellige muzikale sfeer werd stil gestaan bij de afgelopen periode van 10 jaar. Het café is ooit opgericht nadat begin 2009 Henk van den Hoven vanuit Alzheimer Midden-Brabant en voormalig wethouder Joop van Hezik rond de tafel gingen zitten. Na enkele maanden werd Jeanne benaderd. Het Alzheimer café wordt inmiddels ondersteund door een tweetal gespreksleiders; sinds oktober 2017 zijn dit Yvonne van den Meijdenberg en Renske van der Aa.

Uiteraard kan het Alzheimer café niet bestaan zonder de groep vrijwilligers die steeds weer met enthousiasme en grote inzet de café avonden mee voorbereiden en verzorgen. Hopelijk kunnen de mensen met dementie, hun mantelzorgers en alle andere belangstellenden nog lang worden begroet in het Alzheimer Café, waarbij het de intentie is ondersteuning te bieden in het omgaan met de ziekte dementie en het geven van informatie over deze ziekte.

Volgende café

De volgende café-avond is op dinsdag 19 november met als thema ‘Dementie en contact maken; Stichting MiMakkus’. Deze avond is Renée Welten (MiMakker DoppieDop) aanwezig om te vertellen over Stichting MiMakkus. Het Alzheimer café Moergestel – Oisterwijk vindt maandelijks plaats op de derde dinsdagavond in de maand Wijkcentrum De Coppele (Prunusstraat 69 in Oisterwijk).

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door