Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Vrijwilligers gezocht voor DVG’s Midden-Brabant

Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant is voor de Dementievriendelijke Gemeenschappen (DVG’s) in de regio op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om hun omgeving dementievriendelijk te maken. Vind je het belangrijk dat bedrijven en bewoners meer leren over dementie en wil jij je inzetten voor jouw buurt? Meld je aan.

Een DVG is een Dementievriendelijke Gemeenschap bestaande uit vrijwilligers en professionals. Zij zetten zich vanuit het DVG-netwerk actief in om bewoners, de wijk en gemeente dementievriendelijk te maken. Denk aan goede voorlichting geven, bewustwording creëren, trainen in de omgang met mensen met dementie en mantelzorgers ondersteunen. Hoewel elke DVG zijn eigen aanpak heeft, staan vaak dezelfde thema’s centraal.

Om welke DVG’s gaat het?

In de regio Midden-Brabant zijn er negen gemeentes: Tilburg, Waalwijk, Heusden, Dongen, Loon op Zand, Oisterwijk, Goirle, Gilze en Rijen en Hilvarenbeek. Elke gemeente heeft een of meerdere DVG-netwerken waar vrijwilligers meer dan welkom zijn om zich aan te sluiten. Vanuit Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant zijn we specifiek op zoek naar belangenbehartigers voor de werkgroepen in Berkel-Enschot, Heusden, Dongen, Loon op Zand en de Tilburgse wijken Theresia, Noordhoek en Reeshof. Woon je in een andere regio en wil je helpen? Ook dan kun je je aanmelden als vrijwilliger.

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?

Als DVG-vrijwilliger ben je actief in de rol van belangenbehartiger voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Je denkt ook mee over hoe Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant precies kan bijdragen aan het dementievriendelijk maken van de wijk of gemeente. Hiervoor heb je regelmatig contact met Leontine Vermeulen (DVG-bestuurslid van de afdeling).

En verder:

  • Je bent bekend met de gemeente/wijk waar je belangenbehartiger bent.
  • Je neemt actief deel aan overleggen.
  • Je helpt mee bij het vormgeven van de activiteiten van de werkgroep.
  • Als je wilt, steek je ook praktisch de handen uit de mouwen, bijvoorbeeld bij het opzetten van een activiteit.
  • Je deelt waar mogelijk jouw ervaringen met andere vrijwilligers. Want hoe meer we met elkaar delen, hoe meer we bereiken.

Aanmelden

Wil jij helpen om jouw wijk of gemeente dementievriendelijk te maken? Stuur een mail naar Leontine Vermeulen ([email protected]) voor meer informatie en meld je aan.