Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Vacature: Kookclub-vrijwilliger afdeling Midden-Brabant

Dementie raakt steeds meer mensen: 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Met 48 regionale afdelingen, 3.650 vrijwilligers en 22.000 collectanten is Alzheimer Nederland altijd in de buurt. Samen met donateurs en andere betrokkenen werken we aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Als Kookclub-vrijwilliger begeleid je gasten bij de Onvergetelijke Kookclub.

Over de Onvergetelijke Kookclub
Alzheimer Nederland verzorgt samen met Resto Van Harte Tilburg tweemaal een maandelijkse kookclub in de regio Midden-Brabant t.w. op de tweede woensdag en (vanaf 26 oktober 2023) de vierde donderdag van de maand.

In deze Onvergetelijke Kookclub koken en eten mensen met dementie en hun naasten gezamenlijk. Een activiteit waarbij mensen zich nuttig voelen, plezier kunnen hebben en de focus ligt op wat wél kan. Resto Van Harte bedenkt het menu, regelt de boodschappen en professionele koks en neemt de leiding. Bij de kookclub genieten gasten samen van een heerlijk 3-gangendiner.

Wat houdt de functie in?
Als Kookclub-vrijwilliger bereid je de kookavond voor door alle benodigde spullen klaar te zetten. Je ontvangt en begeleidt de bezoekers en maakt een gezellig praatje. Het bereiden van de maaltijd doen de bezoekers zoveel mogelijk zelf. De Onvergetelijke Kookclub vindt tweemaal per maand plaats. Eén van je collega’s is de coördinator. We zoeken op dit moment speciaal naar nieuwe vrijwilligers voor de tweede avond op de vierde donderdag van de maand.

Met de functie van Kookclub-vrijwilliger ben je ongeveer 5 uur per maand bezig.

Vaardigheden
•    Jij wilt mensen met dementie en hun naasten een plezierige avond wil bezorgen.
•    Je maakt graag een praatje met mensen met dementie en hun naasten.
•    Je vindt het leuk om te koken.
•    Je wil samenwerken met een team van gedreven vrijwilligers.

Dan komen we graag met jou in contact.

Wat krijg je?
Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping en deskundigheidsbevordering. Daarnaast krijg je informatie via het Vrijwilligersplein van Alzheimer Nederland en zorgt de afdeling voor de vergoeding van reiskosten en andere gemaakte onkosten. Ook is er een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag waarop je andere vrijwilligers van Alzheimer Nederland ontmoet. Het vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op je cv en met het oog op mensen met dementie.  

Reageren
Heb je interesse in deze functie? Neem dan contact op met coördinator Angelique Smulders, via 06-20045576 of [email protected].

Kijk voor meer informatie over vrijwilligers en Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant op www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-brabant of volg ons via Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn.