Waalwijk neemt afscheid van gespreksleider Irene de Kort

Irene de Kort
Irene de Kort

In het Alzheimer Café Waalwijk van woensdag 18 december hebben we afscheid genomen van gespreksleider Irene de Kort. Zij had als laatste thema gekozen voor ’Humor in de zorg voor mensen met dementie’.

Gastspreker was Annemarie van Hest, programmamanager DOT bij De Wever in Tilburg. Na het vertonen van een voorbeeldfilmpje sprak zij over de plaats van humor binnen de begeleiding van mensen met dementie en hoe mantelzorgers en professionals gebruik kunnen maken van humor.

Betrokken gespreksleider

Na de pauze was alle aandacht voor Irene de Kort die ruim 13 jaar gespreksleider is geweest van het Alzheimer Café Waalwijk. In de dankwoorden die gesproken werden kwam duidelijk naar voren dat Irene zeer betrokken is op en zeer toegankelijk is voor mensen met dementie en hun familieleden. Naast toewijding, inzet en deskundigheid blijkt Irene een groot gevoel voor humor te hebben. Humor is de prikkel die mensen aan het lachen maakt.

In een loflied werd Irene toegezongen door haar team van de Schakelring. Er volgden drie sprekers; Marco Meeuwessen (hij was elf jaar maatje als gespreksleider en nam twee jaar geleden afscheid), Ab Kroon (bestuurslid van Alzheimer Nederland afdeling Midden-Brabant) en een mantelzorger die spontaan naar Irene toekwam om zijn waardering te uiten. Recht uit het hart vertelde hij hoe Irene hem, zijn vrouw en dochter enorm geholpen heeft in het proces van dementie, de ziekte die zijn vrouw heeft getroffen.

Irene werd alom zeer gewaardeerd, dat is wel duidelijk. Daarom heel veel dank aan Irene, en succes toegewenst aan haar opvolgster die samen met Claudia Schapendonk de gespreksleiding gaat voeren in de komende Alzheimer Cafés in Waalwijk

Jeanne Biemans

Na afloop van het Alzheimer Café Waalwijk heeft het team van vrijwilligers ook afscheid genomen van Jeanne Biemans. Zij was als vrijwilligster vanaf het begin betrokken bij het café en was altijd op de achtergrond en erg trouw altijd aanwezig. Als afdeling willen we ook haar heel erg bedanken voor haar inzet.

Luister hier naar een interview op radio Langstraat FM in het programma "Erik in de regio" met Irene naar aanleiding van het Alzheimer Café van augustus vorig jaar.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door