Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Tilburg

In de flyer staan alle activiteiten die in Tilburg plaatsvinden. Klik hier om het volledige programma te downloaden als pdf bestand.

Flyer WAD activiteiten Tilburg

Langstraat

In de gemeenten Waalwijk, Loon op Zand, Heusden worden gezamenlijk diverse activiteiten georganiseerd. Klik hier voor een compleet overzicht van de flyer.

Activiteiten De Langstraat WAD 2023


Goirle

Net zoals in voorgaande jaren wordt in Goirle "Het Zilverbrein" georganiseerd. Ditmaal op woensdag 20 september a.s. 's avonds in cultureel centrum Jan van Besouw. Entree gratis. Hier kunt u de volledige flyer downloaden.

Het platform Dementie Vriendelijke Gemeenschap Goirle en Riel organiseert in het kader van Wereld Alzheimer Dag op woensdag 20 september 2023 de avond van het ZilverBrein. Een avondvullend programma, gratis toegankelijk voor inwoners van Goirle en Riel en andere belangstellenden.
 
Het thema “Dementie? Iedereen doet mee!” staat hierin centraal. Daarom spelen locale initiatieven en activiteiten op deze avond een belangrijke rol. Daarnaast zorgt Harm Krugers voor een meer wetenschappelijke benadering van dit thema en speelt Theater aan de Lijn de clowneske voorstelling “Wie van de drie heeft dementie?
Kortom een afwisselend programma waar je zeker bij wilt zijn.

WAT KUN JE VERWACHTEN? Dit is ons programma:

•    18:30 – 18:45 Inloop (met koffie/thee)
•    18:45 – 18:55 Welkom
•    18:55 – 19:00 Animatiefilmpje:” Wat is dementie?”
•    19:00 – 19:30 Lezing Harm Krugers
•    19:30 – 19:45 Voorstellen lokale activiteiten en initiatieven
•    19:45 – 20:15 Pauze
•    20:15 – 21:15 Theatervoorstelling “Wie van de drie heeft dementie?”
                            Een vrolijke clowneske voorstelling van Theater Aan De Lijn
•    21:15 – 21:30 Terugblik en tijd voor een praatje

Tijdens de inloop, pauze en na afloop ben je van harte welkom om bij alle lokale initiatieven je vragen te stellen en informatie op te halen.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Datum:            Woensdag 20 september
Tijd:                 18.30 tot 21.30 uur
Locatie:           Cultureel Centrum Jan van Besouw Goirle
Kosten:            GRATIS
Vragen:           [email protected] en [email protected]  

Kop flyer ZIlverbeein Goirle 2023

Hilvarenbeek

Na de zomerstop nodigt De Vergeten Tuin u van harte uit voor de openingsactiviteit van seizoen 2023-2024! Komt u ook?!

We gaan kijken naar de hartverwarmende speelfilm ‘Kapsalon Romy’.
Na deze film gaan we met vier gastsprekers, mantelzorgers uit verschillende generaties, in gesprek. Want wanneer er een familielid is met dementie.... heeft de hele familie te maken met dit feit. Wat betekent dat en hoe ga je daarmee om? En wie neemt welke rol in zorgen voor elkaar? En als dit in de toekomst steeds meer vanzelfsprekend moet worden, wat betekent dat dan?
 
Dinsdag 19 september 2023 | 19.15 - 21.30 uur | Cultureel centrum Elckerlyc Hilvarenbeek
Drie generaties vrouwen krijgen te maken met de gevolgen van Alzheimer. Als de bejaarde kapster Stine niet haar dochter Margot (Noortje Herlaar) maar haar tienjarige kleindochter Romy (Vita Heijmen) in vertrouwen neemt, is dit het begin van een groot avontuur.

19.15 uur        zaal open en ontvangst met kop koffie/thee
19.25 uur        inleiding film door voorzitter Rens Henquet VT
19.30 uur        aanvang film (90 minuten)
21.00 uur        afsluitend dialoog met gastsprekers over de film in relatie tot mantelzorgen door meerdere                                generaties voor een naaste met dementie
21.30 uur        gelegenheid voor een drankje (tegen betaling) en of ontmoeten/napraten
22.00 uur        sluiting

Vooraf tickets reserveren is nodig! Online via https://www.cultureelcentrumelckerlyc.nl
Of aan de balie van CC Elckerlyc. Entreeprijs: €5,00 incl. kop koffie/thee bij aanvang
Betaling bij reservering v.d. tickets

Gilze-Rijen

In deze gemeente wordt op 19 september een theatervoorstelling georganiseerd in cultureel centrum De Boodschap, Nassaulaan 62 in Rijen. Bestel hier je gratis kaarten!

Flyer Gilze-Rijen WAD 2023

 

Oisterwijk

Wereld Alzheimer Dag in Oisterwijk:

Van 21 t/m 28 september wordt in Tiliander, Spoorlaan 82C een interactieve tentoonstelling georganiseerd "Dromen over een dementievriendelijke gemeente". Wandel de Droomroute in de bibliotheek. Laat je verassen door de Dromen van vele sociale organisaties in Oisterwijk in woord en beeld.

Op donderdag 21 september wordt een informatieavond georganiseerd in de bibliotheek van Oisterwijk in Tiliander. Er zijn diverse informatiestands en er is een presentatie van de fiets- en hardlooproute i.s.m. met het B-team. Huisarts Margriet de Beus verleent medewerking aan deze avond. Om 20:00 uur vindt uitreiking plaats van de Global Goals Award Oisterwijk.

WAD activiteit Oisterwijk


Dongen

In Dongen wordt ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag 2023 een verwendag georganiseerd door het Cambreurcollege voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Even samen lekker verwend worden door de jeugd, wie wil dat nu niet?

Scholieren van het Cambreurcollege vinden het leuk om de deze senioren uit de gemeente Dongen een dagje te verwennen. Deze verwendag bestaat uit: een welkom met koffie en thee, samen lekkers bakken, lunch & indien gewenst een behandeling van de handen (manicure). De gemaakte hapjes kunnen mee naar huis genomen worden.
Dat betekent dat er nadien thuis ook nog nagenoten zal worden!

Wanneer: 21 september 2023
Tijd: 10.00 tot 14.00 uur
Locatie: Cambreurcollege (vroegere huishoudschool)
Mgr. Schaepmanlaan 2, 5103 BC Dongen

Iedereen met dementie kan samen met een mantelzorger of andere naaste deelnemen aan deze leuke activiteit. Er kunnen maximaal 15 koppels meedoen dus meldt u snel aan!

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected] of [email protected]. Belt u liever? Bel dan op werkdagen tussen 09.00 en 11.30 uur met SWOD op 0162-375296. Aanmelden is mogelijk tot en met 18 september 2023.

WAD activiteit Dongen

Udenhout

28 September: Prikkelverwerking

Seniorenvereniging COntact 50 Udenhout-Helvoirt organiseert op 28 september in het kader van Wereld Alzheimer Dag 2023 een avond over prikkelverwerking.

Wat kan ons helpen het gedrag van mensen met dementie beter te begrijpen?
Hoe en wat gebeurt er bij informatieverwerking , wat als de verwerking is verstoord, bijvoorbeeld door dementie. Wat kun je doen?

Deze avond krijgen we handvatten om in de belevingswereld van de ander te komen. Durven te veranderen om beter contact te krijgen met je naaste. Er is deze avond uitleg van de theorie naar de praktijk.

De avond wordt verzorgd door Marjo Dorrestijn, casemanager bijzondere zorgvragen van de CCE (centrum voor consultatie en expertise) en zal plaatsvinden van 19 tot 21:30 uur in Het Raadhuis (Slimstraat 2) in Udenhout. Kaartverkoop in Udenhout: Bibliotheek en DA, in Berkel-Enschot: Juwelier Weijtmans en schoenmakerij Joep van den Berg.

Comboplaatje Contact 50 en boek

 

Tenslotte: Uiteraard staan de ook Alzheimer Cafés in onze regio (Tilburg, Waalwijk, Heusden en Oisterwijk-Moergestel) in september in het teken van Wereld Alzheimer Dag! Informatie vindt u op de regiopagina.