Bestuurslid algemeen

Regionale afdeling Midden-Holland heeft meerdere Bestuursfuncties beschikbaar

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel, namelijk een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij regionale afdeling Midden-Holland. Onze bijbehorende gemeenten zijn Zuidplas, Waddinxveen, Krimpenerwaard, Bodegraven-Reeuwijk en Gouda. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken en ervoor te zorgen dat mensen in de buurt worden ondersteund. We behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Jouw rol

Als bestuurslid ben je het gezicht van Alzheimer Nederland in de regio. Binnen de landelijke kaders voert het bestuur de activiteiten zelfstandig uit, met een eigen activiteitenplan en begroting. De eindverantwoordelijkheid en aansprakelijkheid ligt altijd bij Alzheimer Nederland. Je hebt een duidelijke visie en zorgt ervoor dat de belangen van mensen met dementie en hun naasten in jouw regio maximaal worden behartigd. Je bouwt en onderhoudt een netwerk van relevante partners die jou hierbij kunnen ondersteunen.

Op dit moment maakt ons bestuur een doorstart en zijn er verschillende bestuursfuncties die ingevuld mogen worden. Samen met de bestaande- en nieuwe bestuursleden is het jullie uitdaging om het bestuur goed in te richten en neer te zetten. Daarnaast liggen er enorme kansen in de samenwerking met regionale zorgpartners bijvoorbeeld. Denk qua tijdsbesteding aan ca. 4 – 8 uur per week.

Dus ben jij iemand die:

  • Een verbindende teamspeler is?
  • Een relevant netwerk heeft of dit wil opbouwen?
  • Bestuurs- en/of leidinggevende ervaring heeft?
  • Visie heeft en vooruit kan kijken? 
  • Beslissingen durft te nemen? 
     

We komen graag met je in contact!

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan hier de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! Vrijwilligerswerk doen (alzheimer-nederland.nl)
Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan Liesbeth van de Krol, regiocoördinator afdeling Midden Holland op 06-10101718 of via de mail op: l.vandekrol@alzheimer-nederland.nl

Deze pagina maakt deel uit van