Voorzitter

Ben jij een inspirator én verbinder en wil je maatschappelijke impact maken?  

En wil je:  

  • Breed de belangen behartigen voor mensen met dementie en hun naasten binnen jouw regio?  

  • Daarbij zowel intern als extern mensen met elkaar verbinden?  

  • Ruimte krijgen: zowel om jezelf te ontwikkelen als om invulling te geven aan je rol? 

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Midden-Holland. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen met dementie en hun naasten in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Jouw rol

Als Voorzitter ben je hét boegbeeld van Alzheimer Nederland in jouw regio en draag je onze standpunten actief uit. Je vertaalt het landelijke beleid naar een begroting en activiteitenplan. De eindverantwoordelijkheid en aansprakelijkheid ligt altijd bij Alzheimer Nederland. Je beschikt over een duidelijke visie en zorgt ervoor dat de belangen van mensen met dementie en hun naasten in jouw regio maximaal worden behartigd. Je bouwt en onderhoudt een netwerk van relevante partners die jou hierbij kunnen ondersteunen. Je zit de bestuursvergaderingen voor en waar mogelijk organiseer je of participeer je in bijeenkomsten, overleggen en dementievriendelijke initiatieven. 

Dus ben jij iemand die:

  • Wilt opkomen voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten? 

  • Stevige ervaring heeft op bestuurs- en/of leidinggevend niveau? 

  • Weet hoe het reilt en zeilt in de politiek? 

  • Beschikt over een regionaal relevant netwerk of dit op wil bouwen? 

  • Een resultaatgerichte, verbindende teamspeler is? 
     

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan hier de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! Vrijwilligerswerk doen (alzheimer-nederland.nl)
Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel dan Liesbeth van de Krol, regiocoördinator afdeling Midden Holland op 06-10101718 of via de mail op: l.vandekrol@alzheimer-nederland.nl

Er volgt een extra kennismakingsgesprek met het Hoofd Belangenbehartiging Julie Meerveld en de directeur-bestuurder Gerjoke Wilmink. Een VOG is een verplicht onderdeel van de procedure. 

Deze pagina maakt deel uit van