Alzheimer Café gastvrouw/gastheer

Vind jij het leuk om mensen met dementie en hun naasten een fijne avond te bezorgen?

En wil je:

  • Helpen een warme en veilige sfeer te realiseren in het Alzheimer Café? 
  • Samenwerken met een club vriendelijke en betrokken vrijwilligers?
  • Zelf meer leren over dementie? 

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring.
Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij de afdeling Midden-Kennemerland. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.
Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol
Het Alzheimer Trefpunt is een plek waar mensen met dementie en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten. De bijeenkomsten bieden naast informatie over leven met dementie ook gezelligheid en sociaal contact.

Als gastvrouw/gastheer in het Alzheimer Trefpunt ben jij het vriendelijke gezicht dat de bezoekers welkom heet en begeleidt naar een plek in het Alzheimer Trefpunt. Je stelt bezoekers op hun gemak en geeft informatie over de structuur van de avond. Vervolgens help je mee in de catering of bij de boekentafel. Je maakt een praatje met aanwezigen en met eventuele emoties van bezoekers weet je gepast om te gaan. Eventuele vragen signaleer je en geef je door aan de gespreksleider.

De tijdsbesteding is gemiddeld 5 uur per Trefpunt. Er worden 9 avonden per jaar georganiseerd en daarnaast zijn er wat voorbereidende werkzaamheden en optionele deelname aan de werkgroep. 

Dus ben jij iemand die:

  • Het Alzheimer Trefpunt een warm hart toedraagt ?
  • Goed kan communiceren met mensen van verschillende achtergronden ?  
  • Empathisch is ? 
  • Een goede teamspeler is ?

We komen graag met je in contact 
Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’.

Je kunt ook contact opnemen met de voorzitter van onze afdeling, Marianne Hekman:   e-mail:  m.hekman@alzheimervrijwilligers.nl , tel. 06-48177302.

Je kunt je belangstelling voor deze functie kenbaar maken door email te sturen naar:
Bestuur Afdeling Midden-Kennemerland, mkennemerland@alzheimervrijwilligers.nl.

Wil je informatie over de nieuw opgerichte werkgroep voor Beverwijk en Heemskerk, stuur dan een mail naar Teije Hooghiemstra: t.hooghiemstra@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van