Bestuurslid Alzheimer Café

Ben jij een netwerker met een missie, een goede planner en werk je graag samen?  

En wil je:

  • Het leven voor mensen met dementie en hun naasten helpen verbeteren?
  • Ervoor zorgen dat onze Alzheimer Trefpunten een waardevolle plek zijn waar mensen echt iets aan hebben?
  • Dit samen met een team gedreven vrijwilligers gedaan krijgen?

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring.

Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij de afdeling Midden-Kennemerland. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten  
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus. Uiteraard vergoeden we reis- en onkosten en zijn praktische zaken zoals verzekeringen geregeld. 

Jouw Rol
Het Alzheimer Trefpunt (ook wel geheten Alzheimer Café) is een plek waar mensen met dementie en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten. De bijeenkomsten bieden informatie over leven met dementie, gezelligheid en sociaal contact. De Trefpunten worden idealiter georganiseerd door werkgroepen.

De afdeling Midden-Kennemerland is gestart met een verandering en wil ook haar Trefpunten laten organiseren door werkgroepen. De afdeling start met één werkgroep en wil de komende jaren nog twee werkgroepen in het leven roepen. Als bestuurslid Alzheimer Trefpunten ben jij hét aanspreekpunt en stimulator voor deze nieuwe werkgroepen. Samen met de vrijwilligers van de lokale werkgroepen stel je een plan op en zorg je ervoor dat deze werkgroepen zelfstandig aan de gang kunnen gaan. 

Ook zorg je voor de jaarlijkse begroting en jaarplan. Je bewaakt de kwaliteit van de uitvoering van de Alzheimer Trefpunten en stimuleert de vrijwilligers om hun kennis over dementie te verrijken.

Qua tijdsbesteding kun je uitgaan van ca. 4-8 uur per week. Per week kan de tijdsbesteding verschillen. De Alzheimer Trefpunt bijeenkomsten zijn één keer in de maand en ongeveer 8-9 keer per jaar.

 Dus ben jij iemand die:

  • Door persoonlijke of professionele ervaring weet hoe om te gaan met mensen met dementie?
  • Een echte netwerker is?
  • Het leuk vindt om dingen gedaan te krijgen met een team van vrijwilligers en professionals?
  • Iemand die van aanpakken weet en mensen kan begeleiden? 
  • Iemand die de kwaliteit van onze Alzheimer Cafés hooghoudt? 

We komen graag met je in contact 
Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’.

Je kunt ook contact opnemen met de voorzitter van onze afdeling, Marianne Hekman:   e-mail:  m.hekman@alzheimervrijwilligers.nl , tel. 06-48177302.

Je kunt je belangstelling voor deze functie kenbaar maken door email te sturen naar:
Bestuur Afdeling Midden-Kennemerland, mkennemerland@alzheimervrijwilligers.nl.

Wil je informatie over de nieuw opgerichte werkgroep voor Beverwijk en Heemskerk, stuur dan een mail naar Teije Hooghiemstra: t.hooghiemstra@alzheimervrijwilligers.nl

 

Deze pagina maakt deel uit van