Bijzonder concert Willeke Alberti in Openluchttheater Caprera

Dinsdag 22 september in de week van Wereld Alzheimer Dag: een liefdevolle ode aan de mantelzorgers

Een gewone dinsdag werd een bijzondere dag.

Om 18.30 uur gingen de poorten open van het prachtige Openluchttheater Caprera voor een concert van Willeke Alberti.
Een mooiere ambiance om mantelzorgers in het zonnetje te zetten kun je niet bedenken. 
Ruim 200 bezoekers waren op dit optreden afgekomen. Vrijwilligers van de afdeling stonden de mensen bij de entree op te wachten en zorgden voor een gecontroleerde en gastvrije ontvangst.

Nadat iedereen een plekje had gekregen, in een coronaproof-opstelling met boomstammetjes aangegeven, heette de voorzitter van de afdeling Midden Kennemerland, Marianne  Hekman, mede namens de collega’s van Zuid Kennemerland. alle aanwezigen van harte welkom.  Marianne benadrukte nog eens het belang van mantelzorgers en het respect dat zij verdienen in deze lastige tijd.
Onder een luid applaus introduceerde zij vervolgens Willeke Alberti.
Direct voelde je in het theater een sfeer van saamhorigheid en betrokkenheid ontstaan toen zij het liedje 'ik ben er nog ' inzette en langs de voorste rij van de bezoekers liep. Willeke straalde uit hoe bevoorrecht we zijn als we zoveel herinneringen met elkaar kunnen delen, nog kunnen genieten van elkaar en samen kunnen komen in deze betoverende muziekarena.

 

Zij vervolgde met echte klassiekers als 'zaterdagavond ', 'omdat ik zoveel van je hou ' en 'Marina '. Alle bezoekers zongen uit volle borst mee, klapten op het ritme en deinden op de zitplaats. Daarna volgde een medley van liedjes van collega’s zoals 'twee motten ' van Doris en het prachtige nummer 'Sammy ' 'van Ramses Shaffy. Muisstil werd het toen Willeke het lied inzette: 'om niet alleen te zijn '. Zij vertolkte hiermee precies het belang om houvast bij elkaar te zoeken in deze crisistijd. Heel sereen, gevoelig en respectvol.

De voorstelling vloog om. Willeke zette een medley in van haar eigen nummers waarin ‘Spiegelbeeld ’ en ‘Morgen ben ik bruid ’ niet konden ontbreken. De ogen van de bezoekers glinsterden, soms werd er een traan weggepinkt.  
Willeke danste, zong en bewoog op het podium alsof de jaren niet tellen. Wat een energie, wat een warme uitstraling. En wat een beleving om zo met elkaar te kunnen genieten.

Als klap op de vuurpijl verscheen haar zoon Johnny de Mol op het podium. Zij zongen samen - en hoe kan het ook anders -  het verterende lied 'de glimlach van een kind '.
Iedereen genoot. Ook de deelnemers aan het programma van Johnny de Mol 'Restaurant Misverstand' die speciaal als gasten waren uitgenodigd.

Voor je het besefte zette ze met haar voortreffelijke band het vrolijke slotlied in 'zeilen in de wind van vandaag '. Een lied waarin het verleden niet telt en  morgen weer geheel anders kan zijn. Een mooier slot kon je niet bedenken.
Iedereen heeft genoten van dit bijzondere optreden. Een optreden waarin Willeke heeft laten zien en laten merken dat ze met veel gevoel en met een puurheid mensen kan raken en een gevoel van geluk kan overbrengen, hoe zwaar het leven soms ook kan zijn. De ode aan de mantelzorgers was uit het hart gegrepen.

Daarom ook een diepe, diepe buiging voor deze bijzondere (vak)vrouw.
Voldaan en onder de indruk ging iedereen huiswaarts.

De foto's en geluidsopnames, gemaakt door Janny Borra, zijn te vinden via deze link: 
foto's en geluidsfragmenten

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door