Coördinator Alzheimer Café

Wil je op vrijwillige basis een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? En is het jouw drive om de activiteiten van Alzheimer Nederland zichtbaar te maken in onze regio?

Alzheimer Nederland biedt praktische ondersteuning, organiseert Alzheimer Trefpunten, geeft voorlichting en komt op voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten. De afdeling Midden-Kennemerland omvat de gemeenten Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen.

De afdeling Midden-Kennemerland wil de organisatie van de Alzheimer Trefpunten (ook wel Alzheimer Cafés) delegeren aan een team van vrijwilligers. Wij gaan starten met 2 teams en zoeken voor elk team een

Coördinator trefpunten

Als coördinator van het Alzheimer Trefpunt zorg je voor de continuïteit van de Alzheimer Trefpunten. Je bent de spil in het team en zorgt ervoor dat ieder passende taken heeft en deze tijdig uitvoert. Je vindt het leuk om mensen te inspireren en te binden aan het Alzheimer Trefpunt. Je bent het aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Het bestuurslid Alzheimer Trefpunten van het regionale afdelingsbestuur is jouw aanspreekpunt.

Tijdsbeslag is ongeveer 4-6u per trefpunt en ongeveer 8-10 trefpunten per jaar.

Ben jij iemand, die

 • het leuk vindt om als een duizendpoot te organiseren en te plannen;

 • enige kennis heeft van het ziektebeeld dementie en de gevolgen daarvan;

 • planmatig kan denken en handelen;

 • een open houding heeft en vriendelijk is en mensen gemakkelijk benadert;

 • het initiatief neemt en zelf op mensen af gaat;

  dan komen we graag met je in contact.

  Wat ga je doen?

 • Je zorgt er voor dat de geplande trefpunten plaatsvinden, je verdeelt en coördineert de taken en je begeleidt de vrijwilligers. Daarbij zorg je ervoor dat de trefpunten voldoen aan de kwaliteitscriteria van Alzheimer Nederland.

 • Je zorgt voor de planning, zowel op lange termijn (jaar, half jaar) als de korte termijn. Je maakt afspraken met de locaties over de planning, de faciliteiten en de kosten.

 • Je organiseert de vergaderingen van het team en je zit de vergaderingen voor.

 • Je bouwt aan het vrijwilligersbestand van het team en je onderhoudt de contact met de vrijwilligers.

 • Je stemt af met de gespreksleiders, zorgt dat de gespreksleider voorzien is van de materialen en apparatuur die nodig zijn.

 • Je zorgt dat er informatie naar de PR medewerker voor het maken van persberichten en zo.

 • Je registreert het aantal bezoekers van een avond.

  Wij bieden

  Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Informatie via het Vrijwilligersplein. Ondersteuning door het bestuur van de afdeling. Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox.

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met de voorzitter van het afdelingsbestuur, Marianne Hekman: e-mail m.hekman@alzheimervrijwilligers.nl, tel. 06-48177302.
  Je kunt je belangstelling voor deze functie kenbaar maken door je motivatie en een beknopt CV te sturen naar: Bestuur Afdeling Midden-Kennemerland, Postbus 231, 1900 AE Castricum, of per e-mail: mkennemerland@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van