Geslaagd Trefpunt in Heemskerk over “Welke ondersteuning is er voor de mantelzorger?”

Op 15 februari hadden we het eerste Trefpunt van dit jaar en wel in Jansheeren in Heemskerk. Ondanks het zeer slechte weer, was er met 12 bezoekers een redelijke opkomst. Er waren relatief veel professionals, maar naar later bleek een aantal ook met een dubbele pet: zowel professional, als mantelzorger.

Het onderwerp was: “Welke ondersteuning is er voor de mantelzorger”. Gespreksleider Silvia Adrichem had Mart Witteman van Maatje-Z uitgenodigd om het thema in te leiden.

Veel mensen geven zorg aan iemand die hen dierbaar is. Velen van hen voelen zich geen mantelzorger, maar zijn het wel. Overbelasting ligt op de loer. Mantelzorgconsulenten als Mart ondersteunen mantelzorgers met raad en daad. Zij maken mensen bewust van hun situatie en stimuleren hen vooral ook goed voor zich zelf te zorgen.

Deze ondersteuning voor mantelzorgers is gratis en wordt in onze regio gedaan door Maatje-Z. Maatje-Z richt zich niet alleen op mensen die zorgen voor iemand met dementie, maar op alle mensen die voor iemand zorgen, ongeacht de achtergrond van de zorgvrager.

Het was een interessant Trefpunt. Vooral ook door een aantal persoonlijke verhalen van bezoekers in de zaal. Deze verhalen brachten naar voren hoe emotioneel belastend het vaak is om mantelzorger te zijn en hoe belangrijk het is om als mantelzorger je grenzen goed te bewaken.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door