Thuisbij fietst

De Thuisbij dagbestedingen in Limmen en Uitgeest zijn kleinschalig en bieden een huiselijke setting voor mensen die aan het ziektebeeld dementie lijden. Iedere dag zien wij de strijd en voelen wij de onmacht die dementie met zich meebrengt. Daarom zijn we dankbaar dat we mensen met dementie in een ongedwongen sfeer het gevoel kunnen geven dat ze welkom zijn. Het huiselijke leven zet zich voort en je mag zijn wie je bent en waar je bent.

Samen met onze enthousiaste vrijwilligers kunnen we net dat beetje meer persoonlijke aandacht en tijd geven. En hoe groot de betrokkenheid van onze vrijwilligers is blijkt wel uit het initiatief van hen om een fietstocht te organiseren met als doel geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland.

Dit spontane idee werd geboren in de zomer, daarna geheel uitgewerkt en vol enthousiasme gepresenteerd. Data prikken, route uitzetten, Alzheimersite aanmelden, streefbedrag vaststellen en ga zo maar door.

Het vastgesteld streefbedrag van € 1.000,- leek best veel geld en zeker in deze tijd. Maar door inzet van alle betrokkenen is het bedrag tot op de dag van vandaag naar € 3.250,- gegroeid.

Vrijdag 24 september gingen wij van start met de zon in ons gezicht en de wind in de rug. Maar net zoals in het echte leven kregen wij ook frisse tegenwind. Bij de Thuisbij locaties die we aandeden, Limmen, Uitgeest en Zuidschermer (in ontwikkeling), werden we verwelkomd met iets lekkers voor de inwendige mens. Elke Thuisbij locatie, ook de vestiging in Schagen, heeft zijn eigen uitstraling. En toch is er een gemene deler. We streven het gevoel van thuiskomen na. Het gevoel dat je iedereen zou gunnen als ondersteuning bij dementie nodig is.

Stel dat dementie te genezen is. Dan betekent dat behoud van zelfregie, ofwel zelf kunnen beslissen over je eigen leven. Hoe waardevol is dat? Daarom zijn we dankbaar dat we met deze gift kunnen bijdragen aan onderzoek naar genezing van Alzheimer en dat dit mogelijk is gemaakt door alle sponsoren, in de vorm van vrijwilligers, familie van en vrienden.

Onze speciale dank gaat uit naar de initiatiefnemers van deze fietstocht ofwel de vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet in het bijzonder Cees van den Berg, Sonja Zwaag, Yolanda Klingeler en Manon Zeeman.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door