Voorzitter

Ben jij een inspirator én verbinder en wil je grote maatschappelijke impact maken?

En wil je:

  • Breed de belangen behartigen voor mensen met dementie en hun naasten binnen jouw regio?
  • Daarbij zowel intern als extern mensen met elkaar verbinden?
  • Ruimte krijgen: zowel om jezelf te ontwikkelen als om invulling te geven aan je rol?

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring.
Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij de afdeling Midden-Kennemerland. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten  
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.
Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw Rol
Als voorzitter ben je hét boegbeeld van Alzheimer Nederland in jouw regio, waar je de standpunten van Alzheimer Nederland actief uitdraagt. Je beschikt over een duidelijke visie en dankzij jouw strategisch inzicht worden de belangen van mensen met dementie en hun naasten in jouw regio maximaal behartigd. Je bouwt en onderhoudt een netwerk van relevante partners die jou hierbij kunnen ondersteunen.

Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van het landelijke beleid naar een begroting en het activiteitenplan voor je afdeling. De eindverantwoordelijkheid en aansprakelijkheid ligt altijd bij Alzheimer Nederland.

Als geen ander weet je mensen te inspireren en te verbinden, zowel intern als extern. Ook in de plaatselijke en regionale politiek weet je hoe je je moet bewegen (of je bent bereid je hierin te verdiepen). Je zit de bestuursvergaderingen voor en bereidt deze voor met het dagelijks bestuur.

Waar mogelijk organiseer je of participeer je in bijeenkomsten, overleggen en dementievriendelijke initiatieven. Je bent ook hét aanspreekpunt voor het landelijke bureau en de regio coördinator. Je signaleert verbeteringen en communiceert deze. Jouw eigen ontwikkeling is ook belangrijk! Je neemt deel aan trainingen en bezoekt het voorzittersoverleg. Zelfreflectie is een van jouw positieve karaktereigenschappen. 

Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van het bestuur en de regio. Ga uit van ca. 8 uur per week.

Dus ben jij iemand die:

  • Op wil komen voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten?
  • Stevige ervaring heeft op bestuurs- en/of leidinggevend niveau?
  • Weet hoe het reilt en zeilt in de politiek?
  • Beschikt over een regionaal relevant netwerk of dit op wil bouwen?
  • Een resultaatgerichte, verbindende teamspeler is?

We komen graag met je in contact
Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’.

Je kunt ook contact opnemen met de huidige voorzitter van onze afdeling, Marianne Hekman:   e-mail:  m.hekman@alzheimervrijwilligers.nl , tel. 06-48177302.

Je kunt je belangstelling voor deze functie kenbaar maken door email te sturen naar:
Bestuur Afdeling Midden-Kennemerland, mkennemerland@alzheimervrijwilligers.nl.

Er volgt een extra kennismakingsgesprek met het Hoofd Belangenbehartiging Julie Meerveld en de directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland Gerjoke Wilmink.
Een VOG is een verplicht onderdeel van de procedure. 

Deze pagina maakt deel uit van