Bestuurslid fondsenwerving

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Midden Limburg. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.  

Ben jij:

  • Creatief en vasthoudend in het bedenken en uitvoeren van een fondsenwervingsplan?
  • Iemand met een relevant netwerk of vind je het leuk om een netwerk op te bouwen in je  regio?
  • Niet bang om gemeenten, fondsen of andere organisaties aan te schrijven en te vragen of zij de activiteiten in  de regio financieel willen ondersteunen?

Dan komen we graag met je in contact.

Je werkzaamheden zijn:

  •  Het verder ontwikkelen en uitvoeren van een fondsenwerfplan voor de afdeling Midden- Limburg;
  • Op passende wijze donateurs en fondsen en sponsoren te bedanken;
  • Je ondersteunt de coördinatoren van werkgroepen van de vier (4) Alzheimer Café’s  bij het werven van fondsen en/of subsidies.

Wij bieden trainingen, overleggen en bijeenkomsten, gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Informatie via het digitale vrijwilligersplein van Alzheimer Nederland. Ondersteuning van de coördinator Regionale activiteiten.

Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox. Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland vormt een aanvulling op je Curriculum Vitae.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via mlimburg@alzheimervrijwilligers.nl. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!

Deze pagina maakt deel uit van