Bestuurslid voorlichting

Omschrijving

Ben jij een echte verbindende netwerker die commerciële kansen ziet?  

En wil je:

  • Mensen met dementie en hun mantelzorgers helpen door zoveel mogelijk voorlichting en trainingen over omgang met dementie in jouw regio te realiseren? 
  • Nauw samenwerken met een zeer gedreven bestuur? 
  • Ruimte krijgen: zowel om jezelf te ontwikkelen, als om zelf invulling te geven aan je werk?  

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring.

Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We zijn een gezondheidsfonds én een patiëntenorganisatie. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in op verschillende terreinen. 

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij de afdeling Midden Limburg. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten  

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus. Uiteraard vergoeden we reis- en onkosten en zijn praktische zaken zoals verzekeringen geregeld. 

Jouw Rol

Jouw primaire taak als Bestuurslid Voorlichting is ervoor te zorgen dat er bij jou in de regio zoveel mogelijk trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten over omgang met dementie worden georganiseerd. Je schrijft op dit vlak mee aan het jaarlijkse activiteitenplan, waarin jij verantwoordelijk bent voor de invulling van het onderdeel voorlichting.

Overal waar je komt in jouw regio zie je kansen. Je laat geen winkel- of bedrijfsbezoek onbenut om even in gesprek te gaan met eigenaren, bedrijfsleiders, managers of andere eindverantwoordelijken over trainingen/voorlichting over omgang met mensen met dementie. Op deze manier draag jij een belangrijke steen bij aan een dementievriendelijkere samenleving.

Je coördineert de aanvragen voor voorlichting en trainingen. Daarnaast ondersteun en coach je de voorlichters en trainers in jullie afdeling. Je bent voor hen een inspirator en hen begeleiden geeft je energie. Waar nodig ben je ook zelf in staat een training en/of voorlichting te geven. Je maakt gebruik van het voorlichtingsmateriaal van Alzheimer Nederland. Daarnaast is ook de website www.dementie.nl een belangrijke bron van informatie. Daar waar het past, stimuleer je mensen, instanties, organisaties etc. in jouw regio gebruik te maken van het aanbod vanuit Samendementievriendelijk. 

Om aandacht te genereren voor trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten bij de juiste doelgroepen werk je nauw samen met de PR en communicatieafdeling. Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van het bestuur en de regio. Ga uit van ca. 8 uur per week.

Dus ben jij iemand die:

  • Al ervaring als trainer/voorlichter heeft (of hier belangstelling voor heeft)?
  • Commerciële kansen ziet?
  • Leidinggevende ervaring heeft (of hier gevoel voor heeft)?
  • Houdt van aanpakken?
  • Een verbindende netwerker is?

We komen graag met je in contact 

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’.

Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen. 

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan Wil Velding secretaris afdeling Midden Limburg  op +31 6 83 79 63 75 of via de mail op: w.velding@alzheimervrijwilligers.nl. Je kunt ook contact opnemen met Kitty Bruinsma, bestuurslid Belangenbehartiging, haar telefoonnummer is +31 6 51 23 63 64 en haar mail adres is k.bruinsma@alzheimervrijwilligers.nl.

Deze pagina maakt deel uit van