Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij de afdeling Midden-Limburg. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.  

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol

Als Bestuurslid Fondsenwerving heb je een belangrijke taak. Namelijk het werven van middelen waarmee de diverse initiatieven en activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten binnen jouw regio georganiseerd kunnen worden. Lokale afdelingen ontvangen hiervoor sowieso een basisbedrag van Alzheimer Nederland. Zijn de plannen groter dan het beschikbare budget? Dan kom jij in actie! Je netwerk is hiervoor belangrijk gereedschap. Deze functie kan gecombineerd worden met de functie penningmeester.

Tijdbesteding per week

Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Je kunt uitgaan van ca. 2 tot 4 uur per week.

Dus ben jij iemand die

  • Weet hoe fondsen geworven worden of bereid is dit te leren?
  • Creatief kan denken en handelen en goed kan pitchen en/of schrijven?
  • Een relevant netwerk heeft of dit op wil bouwen?
  • In gesprek durft te gaan met gemeenten/ fondsen/ organisaties over fondsenwerving?
  • Vooruit kan kijken en plannen?

We komen graag met je in contact 

Liever eerst meer informatie? Bel of mail Wil Velding, secretaris van de afdeling Midden-Limburg 06 83 79 63 75 of [email protected]. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.