Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij de afdeling Midden-Limburg. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.  

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol

Als Bestuurslid Vrijwilligersbeleid ben je primair verantwoordelijk voor het vinden en vooral verbinden van onze vrijwilligers. Je vertaalt het landelijke beleid naar jouw lokale afdeling en streeft ernaar dat Alzheimer Nederland (en jouw afdeling) de leukste en beste organisatie is om vrijwilligerswerk voor te doen! De ambities en het activiteitenplan van jouw afdeling gelden als basis voor jouw vrijwilligersplan. Je zorgt ervoor dat je de beschikking hebt over de juiste mensen en dat zij op de juiste manier worden ingezet.

Tijdsbesteding per week

Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Je kunt uitgaan van ca. 2 tot 4 uur per week.

Dus ben jij iemand die

  • Mensen kan inspireren en met elkaar kan verbinden?
  • Een relevant netwerk heeft of dit wil opbouwen?  
  • Gemakkelijk contacten legt en een echt ‘mensenmens’ is? 
  • Resultaatgericht is?

We komen graag met je in contact

Liever eerst meer informatie? Bel of mail Wil Velding, secretaris van de afdeling Midden-Limburg 06 83 79 63 75 of [email protected]. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.