Belangenbehartiger lokaal

Belangenbehartiger Vlaardingen

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij de afdeling Nieuwe Waterweg Noord. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen, die met enthousiasme werken voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol

Als Belangenbehartiger in Vlaardingen ben je dé stem voor mensen met dementie en hun naasten in je eigen gemeente. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en draagt deze uit bij beleidsmakers, politici en relevante organisaties én instellingen in Vlaardingen. Je neemt deel aan relevante overleggen in Vlaardingen  en geeft tijdens deze overleggen gevraagd én ongevraagd advies. Qua tijdbesteding kun je rekening houden met een investering van ca. 4 – 8 uur per week. 

Dus ben jij iemand die:

  • Op wil komen voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten?
  • Zonder eigenbelang en met open vizier resultaatgericht kan werken?
  • Een relevant netwerk in Vlaardingen heeft of dit op wil bouwen?
  • Graag samenwerkt met andere belangenbehartigers?
  • Politiek sensitief is en beschikt over een sterke overtuigingkracht?

We komen graag met je in contact

Wil je graag nader met ons kennismaken? Ga dan naar onze website.

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of e-mail Johan Sevenhuijsen, voorzitter van de afdeling Nieuwe Waterweg Noord.

Deze pagina maakt deel uit van