Bestuurslid communicatie & PR

Bestuurslid Communicatie & PR Lokaal

Bestuurslid Communicatie & PR Lokaal

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

 

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij de afdeling Nieuwe Waterweg Noord, die werkt voor Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

 

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

 

Jouw rol

Als Bestuurslid Communicatie & PR is het jouw taak om dementie bij zo veel mogelijk mensen in de regio onder de aandacht te krijgen. Je onderhoudt en bouwt hiervoor continue aan een relevant netwerk. Je wordt de (eind)redacteur van onze Nieuwsbrief, onze website en onze pagina op sociale media. Je onderhoudt goede contacten met de pers, zodat de door jou ontwikkelde on- en offline communicatiestrategie ook via lokale en regionale bladen, radio en televisie in de regio onder de aandacht komt. Op het vlak van PR ben je ook een adviseur voor de andere vrijwilligers in de regio. Qua tijdbesteding kun je rekening houden met een investering van 4 – 8 uur per week. Je kunt je tijd daarbij voor het grootste deel zelf indelen.

 

Dus ben jij iemand die:

· Creatief is in het gebruik van on- en offlinecommunicatie?

· Nieuwsgierig is en graag het laatste nieuws deelt?

· Een relatie kan onderhouden met de pers?

· Een verbindende teamspeler is?

 

We komen graag met je in contact

Wil je graag nader met ons kennismaken? Ga dan naar https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/nieuwe-waterweg-noord.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan hier de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! https://www.alzheimer-nederland.nl/vrijwilligerswerk/carriere#test (NB Deze link werkt momenteel niet!!)

Wil je in gesprek over deze vacature? Solliciteer via de onderstaande button, solliciteer nu. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

 

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan Johan Sevenhuijsen, voorzitter afdeling Nieuwe Waterweg Noord op 06-49618287 of via de mail op: j.sevenhuijsen@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van