Dementiemonitor 2020 Mantelzorg

Helpt u mee?

In maart 2020 gaat voor de zevende keer de Dementiemonitor Mantelzorg van start. Dit is ons tweejaarlijkse onderzoek onder  mantelzorgers van een naaste met dementie: Hoe gaat het met hen, welke zorg en ondersteuning gebruiken zij en voldoet die aan hun behoeften?

Alzheimer Nederland voert het onderzoek uit in samenwerking met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel). De resultaten gebruiken we opnieuw om landelijk en regionaal aandacht te vragen voor de problematiek en behoeften van mensen met dementie thuis, in een zorginstelling en idem voor hun mantelzorgers.

De vorige keer (2018) vulden bijna 4.500 mantelzorgers de vragenlijst in, mede dankzij jullie hulp! Ook deze keer hebben we jullie weer hard nodig om zoveel mogelijk mantelzorgers aan te sporen en te verleiden om de vragenlijst in te vullen. Bij voldoende respons ontvangen we niet alleen een landelijke rapportage, maar ook wordt per regio zichtbaar gemaakt hoe mantelzorgers ervoor staan.

Op de hoofdpagina kan u een button vinden, waarmee de vragenlijst direct ingevuld kan worden. Wij zijn daar blij mee, het invullen wordt daarmee zeker vereenvoudigd. Er zijn zeer beperkt ook nog papieren versies beschikbaar. Als u een papieren versie zou willen dan kan u die opvragen op onderstaande mailadres.  

De Dementiemonitor gaat lopen van maart t/m juni 2020. Voor vragen kun je mailen met m.jansen@alzheimervrijwilligers.nl 

Succes!

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door