Prachtig initiatief: De Argos Mobiel In Maassluis

Argos Mobiel In Maassluis
Vanaf februari ook Argos Mobiel In Maassluis

Argos Mobiel op 1 februari van start

MAASSLUIS- De Argos Mobiel gaat per 1 februari ook in Maassluis rijden. Dat is het resultaat van de afspraak tussen de drie waterweggemeenten om voor drie jaar subsidie te verlenen aan de Argos Mobiel.

Het is voor het eerst dat Argos Mobiel ook in Maassluis van start gaat. Wethouder Corine Bronsveld (CDA): “Met Argos Mobiel is er straks voor alle inwoners betaalbaar vervoer binnen handbereik. Met deze vervoersservice kunnen de mensen uit Maassluis elkaar altijd blijven opzoeken, ook als ze zelf minder mobiel zijn.”

Argos Mobiel is bedoeld voor korte ritjes, zoals een bezoek aan de huisarts, de supermarkt, een wijkcentrum of overstap op het openbaar vervoer. Voor ongeveer de prijs van een busrit halen vrijwillige chauffeurs mensen thuis op en zetten hen bij hun bestemming af. Iedereen kan gebruikmaken van deze laagdrempelige vorm van vervoer.

Naast de drie waterweggemeenten betalen ook zorgverzekeraar DSW en Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o. mee aan Argos Mobiel. Met deze gezamenlijke financiering kan Argos Mobiel de komende drie jaar rijden. Hiermee krijgt Argos Mobiel een structureel karakter en is het mogelijk om te investeren in elektrische voertuigen en oplaadinfrastructuur.

Artikel is oorspronkelijk geplaatst in Schiedams Nieuws.
 
Meer informatie

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door